Beautysalon, wat kan je verwachten?

In de meeste beautysalons kan je kiezen uit verschillende type behandelingen. Dat is heel fijn, maar het maakt het soms ook lastig kiezen. We laten je hieronder zien wat de meest voorkomende beautybehandelingen zijn en leggen uit hoe je een keuze kan maken.

Behandelingen in een beautysalon

Gezichtsbehandeling

Een goede gezichtsbehandeling past precies bij jouw huidtype, huiduitdagingen én jouw wensen. Neem dan ook altijd de tijd om goed te kijken wat een beautysalon aanbiedt en of dit ook bij jou past. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Een schoonheidsspecialiste kan met een huidanalyse en uit ervaring zien wat jouw huid nodig heeft en bespreekt jouw wensen.

In ons blog Schoonheidsbehandeling, wat gebeurt er? ontdek je wat je precies kan verwachten en waar je op moet letten voor je naar een beautysalon gaat.

Massages

Van ontspanningsmassages tot sportmassages en bindweefselmassages, je kan het zo gek niet bedenken of er is een massage voor. En iedere massage heeft z’n eigen uitwerking. Ga je voor pure ontspanning om stress los te laten en jezelf te laten verwennen? Dan is anti-stress massage of een complete lichaamsmassage perfect voor jou. Heb je echt je spieren vastzitten, dan past een sportmassage of een stevige nek- en schoudermassage beter bij jou.

Ben je aan het afslanken, sport je jezelf helemaal gek en blijf je toch die cellulitus zien? Dan is een bindweefselmassage jouw beste vriendin. Het is even doorbijten, maar het resultaat mag er zijn.

Een massage is niet alleen goed voor je lichaam. Het heeft ook effect op ons zenuwstelsel en daarmee onze gemoedstoestand en emoties. Benieuwd hoe dit werkt? We hebben een uitgebreid blog geschreven over ‘massage en de werking op emoties en psyche’.

Hand- en voetbehandelingen

Die uiteinden van je lichaam hebben het vaak zwaar te verduren. Je voeten dragen je complete lichaamsgewicht en moeten zien te overleven in strakke pumps of geen-lucht-doorlatende-sneakers. Tijdens een voetbehandeling knipt de schoonheidsspecialiste je nagels, vijlt ze je eelt weg en krijgen je voeten een heerlijke massage. Na de behandeling zijn je voeten weer glad en zacht en klaar voor de zomer!

Je handen vertonen vaak als eerste tekenen van huidveroudering. Alleen dat is al een reden om ze goed te verzorgen. Een massage zorgt voor ontspanning en stimuleert de doorbloeding, een handscrub verwijdert de dode huidcellen en als je bij een fijne beautysalon bent, dan doet de schoonheidsspecialiste meteen even je nagels.

Harsen en threading

Ontharen is vaak een dirty-job, maar iemand moet het doen. Je kan zelf aan de slag gaan met wax, een epileerapparaat of een scheermesje of je gaat naar een beautysalon en laat het doen. De meeste schoonheidsspecialisten kiezen voor harsen, omdat hier veel voordelen aan zitten. De haren blijven langer weg en je hebt na een aantal behandelingen minder haargroei. Bij Oossu harsen we je rug, benen, armen en oksels.

Voor het ontharen van het gezicht gebruiken we een andere techniek: threading. De schoonheidsspecialiste wikkelt twee draden om haar vingers en draait de draden in elkaar. Daardoor worden de haartjes die verwijderd moeten worden vastgeklemd. Door de vingers vervolgens te bewegen in een soort schaarbeweging, ontstaat er een rollende beweging in het draad en worden de haartjes gemakkelijk uit de haarzakjes getrokken. Een erg effectief ontharingsmiddel waarmee zelfs de allerkleinste haartjes verwijderd worden.

Cosmeticamerken in een beautysalon

Een beautysalon werkt vaak met één of twee specifieke cosmeticamerken, passend bij de visie van de schoonheidsspecialiste en de behandelingen die ze aanbiedt. Hier gaat vaak een uitgebreid onderzoek en testfase aan vooraf. Er zijn tegenwoordig zoveel verzorgingsmerken om uit te kiezen.

We hebben bij Oossu vol overtuiging gekozen voor Cenzaa. Dit bijzondere cosmeticamerk biedt alles wat we zoeken voor jou. Van dagcrèmes voor ieder huidtype tot specialistische producten die hardnekkige huidproblemen aanpakken. En dat met 100% natuurlijke ingrediënten. We schreven al eerder: de wereld van Cenzaa voelt aan als een paradijseiland.

Beautysalon is het echt nodig?

Tegenwoordig zijn soortgelijke apparaten die een schoonheidsspecialiste gebruikt ook te koop voor de consument. Dit zijn vaak goedkopere en gemakkelijker te hanteren middelen. Het verschil met een behandeling thuis en een bezoek aan een beautysalon zit vooral in het advies dat een schoonheidsspecialiste jou kan geven.

De schoonheidsspecialiste adviseert jou over huidverzorging en huidverbetering. Ze doet een uitgebreide huidanalyse en bekijkt jouw huid, leefstijl en wensen. Op basis hiervan bepaalt ze welke verzorgingsproducten en beautybehandelingen bij jou passen en wat je thuis kan doen om je huid goed te verzorgen.

En het is natuurlijk wel zo ontspannend dat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt bij een beautysalon echt even een momentje voor jezelf.

In ons blog De 7 voordelen van een gezichtsbehandeling geven we zeven redenen waarom je een gezichtsbehandeling bij een beautysalon zou moeten ondergaan.

Een beautybehandeling in Rotterdam

Wil jij je huid verbeteren, goed laten verzorgen of gewoon eens echt ontspannen met een massage? Maak online een afspraak of bel naar de salon (06 48 63 84 60). We verwelkomen je graag in onze vestiging in Rotterdam!