Huidreinigingsproducten: antwoorden op veelgestelde vragen

De basis van een optimale huidverzorging ligt bij een goede reiniging. Dit zorgt niet alleen voor een gezond en stralend gezicht, je verzorgingsproducten werken veel beter op een grondig gereinigde huid.

Huidreiniging zorgt alleen voor die mooie, stralende huid als je de juiste producten gebruikt, geschikt voor jouw huidtype. Laat daarom eerst een uitgebreide huidanalyse maken, voordat je producten aanschaft.

Ontdek hieronder de meest voorkomende reinigingsproducten, voor welk huidtype ze geschikt zijn en hoe je ze gebruikt.

Welke huidreinigingsproducten zijn er?

1.     Make-up removers

Reinigingsproduct Beschrijving

Reinigingsmilk 

 

Een gemakkelijk uitsmeerbare olie-in-wateremulsie (veel water, weinig olie) met een hoog vochtgehalte.

Geschikt voor:
Alle huidtypen. Het is mild genoeg voor een droge, gevoelige huid en reinigt ook een gecombineerde en licht vettige huid.

Reinigingscrème


 

Een crème is een water-in-olie-emulsie en daarom een stuk vetter dan een milk. Veel gebruikte oliën zijn avocado-olie, jojoba-olie of korenbloemextracten.

Geschikt voor:
Een zeer droge en gevoelige huid en voor het verwijderen van zware (oog) make-up

Reinigingsgel


 

In water oplosbaar. Een reinigingsgel bevat vaak stoffen die ervoor zorgen dat de poriën zich openen, waardoor werkstoffen gemakkelijk in de huid kunnen dringen.

Geschikt voor:
Alle huidtypen en vooral voor een gecombineerde en vette huid, aangezien het product een diepreinigende werking heeft.

 

2.     Extra reiniging

Een reinigingsmelk, -crème of gel is geschikt voor verwijderen van make-up en ander oppervlakkig ‘vuil’ op je huid. Wil je je gezicht echt goed reinigen? Gebruik dan na de eerste huidreiniging een peeling (één tot twee keer per week) en een lotion of tonic.

Peeling
Of je nu kiest voor een scrub, een crèmepeeling of een chemische peeling, het doel is het verwijderen van dode huidcellen en stimuleren van celvernieuwing. Dit zorgt ervoor dat je lotion/tonic nog beter haar werk kan doen én dat je huid je huidverzorgingsproducten nog beter opneemt. Het resultaat: een egale en stralende huid!

Gezichtswater (Lotion/tonic)
De woorden tonic en lotion worden vaak door elkaar gebruikt en de samenstelling verschilt per merk. Een lotion of een tonic is een waterige oplossing. Dit product kan een laag percentage alcohol bevatten. Alcohol heeft een ontvettende en adstringerende (samentrekkende) werking op de huid. Vandaar dat een lotion of een tonic voor de vette huid vaak alcohol bevat. Een lotion of tonic gebruik je na de reiniging met milk, creme of gel. Het neemt de laatste resten van het reinigende product weg, verfrist de huid, sluit de poriën en herstelt de zuurgraad.

Hoe gebruik je huidreinigingsproducten?

De stappen van een perfecte huidreiniging:

  1. Verwijder eerst het oppervlakkige vuil (vooral luchtvervuiling) en make-up met een reinigingsmilk, -creme of gel. Je kan deze producten met je vingertoppen inmasseren en daarna met een vochtig wattenschijfje of een kompres (badstofdoekje natgemaakt met warm water) verwijderen.
  2. Gebruik één tot twee keer in de week een milde peeling om oude huidcellen te verwijderen. Een peeling masseer je met je vingertoppen in je huid en spoel je daarna af met water.
  3. Maak je reinigingsritueel af met een reinigende en verfrissende lotion of tonic. Deze breng je direct op je huid aan of met een wattenschijfje.

Huidreinigingsproducten van Cenzaa

Bij Oossu maken we gebruik van de producten van Cenzaa. Deze huidexpert is een specialist in huidverzoging en heeft een lijn huidreinigingsproducten ontwikkeld die je elke dag kan gebruiken: Cenzaa Everyday. Deze reinigingsproducten én andere gezichtsverzorging zijn verkrijgbaar bij Oossu.

Huidreinigingsproducten Cenzaa

De lijn huidreinigingsproducten van Cenzaa bestaat uit:

Velvet Creamy Milk
Een milde 3-in-1 reiniging voor gezicht, ogen en make-up. Het product is ook geschikt voor de zeer gevoelige huid en bevat huidverbeterende en beschermende ingrediënten.

Rise & Shine Cleaner
Deze schuimende reiniger vermindert onzuiverheden en verfijnt de poriën en is geschikt voor de normale of vette huid.

Crystal Orange Cleaner
Deze ultrazachte twee-in-een scrubgel zorgt voor een diepe zuivering en lichte polish.

Velvet Mist
Een verzachtende en verzorgende lotion voor na je reinigingsritueel om de vochtbalans te herstellen en de huid te kalmeren.

Dieptereiniging huid door schoonheidsspecialiste

Met huidreinigingsproducten verwijder je afvalstoffen en make-up van je huid. Met deze reiniging maak je dus alleen de buitenste laag van de opperhuid schoon.

Wil je je gezicht echt diepgaand reinigen en mee-eters en gerstekorrels laten verwijderen? Maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste. Bij Oossu gebruiken we hiervoor onder andere diverse diepwerkende peelings en technieken die alleen een schoonheidsspecialiste kent.

Online afspraak maken