Huidverbetering, hoe doe je dat?

Een mooie huid willen we allemaal. Toch hebben we soms last van huidaandoeningen zoals: een droge of vettige huid, rode plekjes, puistjes, enzovoorts. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kunt doen om zelf de kwaliteit van je huid te verbeteren. Wij geven je daarom een paar nuttige tips!

1. Eet gezond

Misschien kun je eindeloos eten van de snackbar om de hoek, zonder dat je een gram aankomt. Je ziet het misschien niet aan je gewicht, maar zeker wel aan je huid: ongezonde voeding heeft een ongunstig effect op je huid. Deze wordt dof of vettig, en krijgt een wat grauwige kleur. We hebben het dan vooral over ongezonde vetten en suikers. Let daarom goed op je voeding en zorg ervoor dat je voldoende groente en fruit eet. Dit zorgt ervoor dat je lichaam om een natuurlijke manier wordt ontgift en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Wil je jouw lichaam snel een oppepper geven door middel van gezonde voeding? Dan zijn superfoods een aanrader. Denk aan quinoa, cranberry, granaatappel, guarana, acaibes en ginkgo biloba. Je lichaam krijgt direct een boost. Vergeet niet dat je je lichaam altijd aandacht moet geven en niet alleen wanneer je huid er wat minder goed uitziet.

2. Drink voldoende water

Door veel water te drinken, blijft je lichaam goed gehydrateerd. Daarmee voorkom of minimaliseer je een droge huid. Wij adviseren je om minimaal twee liter vocht per dag te drinken, bij voorkeur water. Houd je niet zo van water? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een kruidenthee of gezonde sapjes. Drink in ieder geval geen alcohol als je een mooie huid wilt. Dit zorgt er juist voor dat je lichaam gedehydrateerd raakt.

3. Beweeg voldoende

Eén van de belangrijkste factoren voor een mooie huid is een goede bloedcirculatie. Dat zorgt voor een gezonde kleur op je gezicht, maar het stimuleert ook de celvernieuwing van je huid. Je zorgt voor een goede bloedcirculatie door voldoende te bewegen. Ga dus lekker sporten of stap wat vaker op de fiets.

4. Vermijd teveel zon

Hoewel een beetje zon geen kwaad kan, is het verstandig om je huid zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon. De UV-stralen zijn namelijk zeer schadelijk voor je huid. Niet alleen kunnen ze het huidverouderingsproces aanzienlijk versnellen, maar het vergroot ook de kans op huidkanker. Ben je een zonliefhebber? Smeer je dan goed in met een zonnebrandcrème met de juiste factor en kies voor een dagcrème met een UV-filter. Lees ook onze tips voor huidbescherming tegen de zon.

5. Zorg voor voldoende nachtrust

Wanneer je slaapt, herstelt je lichaam zich. Ook je huid! Daarom is het belangrijk dat je elke nacht voldoende nachtrust hebt. Gemiddeld heeft je lichaam voldoende aan 8 uur slaap. Toch kun je na acht uur wakker worden, zonder uitgerust te zijn. Is dat het geval, dan ben je misschien toe aan een nieuw bed, matras of hoofdkussen. Je zult merken dat je je dan niet alleen uitgeruster voelt, maar er ook zo uitziet.

Als je overdag erg moe bent, dan kun je natuurlijk ook een lekker schoonheidsslaapje doen.

Wil je jouw huid nog net een beetje extra verzorgen wanneer je slaapt? Gebruik dan een goede, voedende nachtcrème. De kwaliteit van je huid verbetert terwijl je slaapt.

6. Reinig en verzorg je huid

Om de kwaliteit van je huid te verbeteren, moet je deze natuurlijk ook goed reinigen en verzorgen. Doe je dit niet, dan kan vuil zich ophopen. Hierdoor verstoppen je poriën, krijg je sneller puistjes en wordt je huid dof of misschien zelfs schilferig. Reinig en verzorg je huid daarom met de juiste verzorgingsproducten. Vermijd producten met stoffen als SLS en parabenen.

Reinig je gezicht dagelijks met een zachte cleanser, waarmee je het vuil gemakkelijk van je huid verwijdert en je poriën open blijven staan en zuurstof op kunnen nemen.

Eens per week kun je voor je gezicht een zachte scrub gebruiken. Hiermee verwijder je de oneffenheden en stimuleer je de bloeddoorstroming en de veerkracht in je gezicht. Heel handig als je rimpels wilt voorkomen! Let er op dat het een gezichtsscrub is en niet voor het lichaam. Deze korreltjes zijn namelijk veel minder grof. Omdat de huid op je gezicht dunner is dan op de rest van je lichaam, is dit voor je gezicht veel fijner en loop je niet het risico dat je jouw gezicht beschadigt. Voor de rest van je lichaam kun je gebruik maken van een gewone scrub, met eventueel een scrubhandschoen. Bedenk wel: scrub met mate, en niet elke dag! Je lichaam heeft een beschermlaagje nodig.

Gebruik water om je weer schoon te spoelen en dep je lichaam droog met een zachte handdoek.

Breng tot slot een goede dagcrème aan op je gezicht, die aansluit bij jouw huidtype. Heb je bijvoorbeeld een vette huid, koop dan geen hydraterende crème. Deze is beter geschikt voor de droge en trekkerige huid. Op de producten staat vaak vermeld voor welk huidtype het is bedoeld. Wanneer je twijfelt, vraag het dan aan iemand die er verstand van heeft. Bij Oossu voeren we graag een huidanalyse bij je uit, zodat je precies weet welke producten je het beste kunt gebruiken.

7. Gezichtsmassage

Die bloedcirculatie kun je stimuleren met een gezichtsscrub en met het aanbrengen van een dagcrème. Het beste resultaat behaal je met een gezichtsmassage. Alle delen van het gezicht krijgen dan voldoende aandacht en worden met de juiste technieken zo gemasseerd dat het bloed optimaal doorstroomt. Niet alleen goed voor je gezicht, maar het werkt ook nog eens ontspannend!

Huidverbetering bij Oossu

Wil je graag advies over welke producten je het beste kunt gebruiken voor jouw huid? Of kunnen we jou blij maken met een heerlijke gezichtsmassage? Kom dan eens langs bij onze schoonheidssalon in Rotterdam. Maak online een afspraak. We helpen je graag om de kwaliteit van je huid te verbeteren.