Huidverzorging, wat werkt voor jou?

Werkstoffen in cosmetica

Sinds ons blog van vorige maand weet je welke grondstoffen in huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor jouw huidtype. Ben je benieuwd naar wat je huid nog meer nodig heeft?

Ontdek hier alles over de werkzame stoffen in huidverzorging, zodat je precies weet welk huidreinigingsproduct, welke dag- en nachtcrème of welk serum jij het beste kunt gebruiken.

Wat zijn werkzame stoffen?

Dat zijn onder andere vitamines, mineralen, enzymen en lipoïden die cosmeticaproducenten toevoegen aan basisproducten om een specifieke werking te krijgen. Denk hierbij aan anti-rimpel, reiniging, bescherming tegen de zon, extra hydratatie, enz.

De meest gebruikte ingrediënten in cosmetica

We starten vrijwel allemaal met genoeg bouwstoffen om een stevige, stralende huid te hebben. Denk maar aan die heerlijke babywangetjes waar we niet af kunnen blijven. Als we ouder worden gaan veel van die bouwstoffen verloren en neemt de productie ervan af. Gelukkig kunnen we met verschillende huidverzorgingsproducten het verlies compenseren.

Andere werkstoffen helpen je om je huid extra te voeden.

Collageen

Het eiwit collageen zorgt voor stevigheid en hydratatie. Vanaf je vijfentwintigste daalt de productie van huideigen collageen en hiermee kunnen de eerste rimpels ontstaan. Dag- en nachtcrèmes en maskers met collageen geven je bovenste huidlaag meer volume en stevigheid en je huid gaat er gladder, strakker en beter gehydrateerd uitzien.

Elastine
Elastine is verantwoordelijk voor de veerkracht van je huid. Het zorgt er onder andere voor dat je huid na een lachbui of diep fronsen weer netjes glad trekt. Ook hier geldt dat de productie ervan na je vijfentwintigste afneemt. Elastine in cosmetica werkt op de bovenste huidlaag, gaat veroudering van de huid tegen en zorgt voor een elastische en gehydrateerde huid.

Enzymen – hyaluronzuur
Enzymen zijn eiwitten die het lichaam helpen een reactie te versnellen. Een populair enzyme is hyaluronzuur, met als belangrijkste eigenschap dat het een grote hoeveelheid water kan vasthouden. Een serum met hyaluronzuur houdt het aanwezige vocht in je huid vast én trekt vocht in de lucht aan. Het resultaat: een betere huidbarrière en een zachte, gladde huid.

Fruitzuren
Fruitzuren maken je opperhuid dunner waardoor cosmeticaproducten beter in je huid doordringen. Ze verstevigen je diepere huidlagen door je huideigen collageen te stimuleren en versnellen het huidvernieuwingsproces.

Plantaardige extracten

Algenextract
Algen zijn rijk aan mineralen en vitaminen en hebben een regulerende werking op de waterhuishouding. Ze bestrijden tekenen van een vermoeide huid, verstevigen en zorgen voor elasticiteit. Heb je een vochtarme huid? Kijk dan naar producten met een algenextract.

Aloë vera-extract
Aloë vera is een plant die veel enzymen, suikers en eiwitten bevat. Het sap verzacht en hydrateert de huid en stimuleert het celvernieuwingsproces.

Vitaminen

Vitamine A stimuleert een gezonde celvernieuwing, vermindert rimpelvorming en verhoogt de elasticiteit van de huid. Het vermindert ook pigmentatie.

Vitamine B3 zorgt voor hydratatie en gaat roodheid en gevoeligheid tegen.

Vitamine C is een antioxidant die de vorming van vrije radicalen tegengaat. Vrije radicalen spelen onder meer een rol bij huidverouderingsprocessen. Vitamine C heeft een gunstige werking op de bloedvaten en op het bindweefsel

Vitamine E is net als vitamine C een antioxidant. Het heeft een gunstige invloed op de bloedvaten en bevordert de doorbloeding.

Cenzaa huidverzorging: natuurlijke huidverzorging

Bij schoonheidssalon Oossu werken we met Cenzaa, zeker als het om een gezichtsbehandeling gaat. Deze natuurlijke huidverzorgingsproducten bevatten de meest uiteenlopende werkzame stoffen.

Maak kennis met een aantal Cenzaa producten:

Velvet Creamy Milk met aloë vera
Dit is een 3 in 1-formule: cleanser, make-up en oogmake-up remover. Deze ultrazachte en romige reiniger is rijk aan voedende, huidverbeterende en beschermende ingrediënten

Sweet moist met hyaluronzuur
Een intensief hydraterende, herstellende en vitaliserende crème die vervroegde huidveroudering tegengaat en zorgt voor een gezonde, stralende huid.

Energetic Sunrise met algenextract
Een anti-verouderingscrème die fijne lijntjes vermindert, de elasticiteit herstelt en voor een optimale huidverbetering zorgt.

Illuminating Mask met organische fruitzuren
Dit intensieve masker egaliseert huidoneffenheden en werkt effectief tegen grove poriën, een doffe teint en rimpelvorming.

Cenzaa schoonheidssalon Oossu: gezichtsbehandelingen en Cenzaa producten

Wil je een gezichtsbehandeling met de producten van Cenzaa? Maak dan een afspraak. Na een uitgebreide huidanalyse geniet je van een behandeling die precies bij jouw huid past. Je kunt bij ons ook verschillende Cenzaa producten kopen.