Schadelijke ingrediënten die je beter kunt vermijden

Als het gaat om persoonlijke verzorging, streven we allemaal naar een stralende huid en glanzend haar. Maar wist je dat sommige ingrediënten in je verzorgingsproducten meer kwaad dan goed kunnen doen? Laten we eens kijken naar enkele van de boosdoeners die je misschien liever uit je dagelijkse routine wilt schrappen.

 1. Parabenen
  Parabenen zijn veelvoorkomende conserveermiddelen die in tal van producten worden aangetroffen. Hoewel ze bedoeld zijn om bacteriën te doden, kunnen ze het endocriene systeem verstoren en worden ze zelfs in verband gebracht met borsttumoren. 
 2. Sulfate (SLES en SLS)
  Deze schuimende stoffen, vaak gebruikt in douchegels en shampoos, kunnen de huid uitdrogen en leiden tot irritaties zoals eczeem en roos.
 3. Siliconen
  Hoewel ze producten een gladde textuur geven, kunnen siliconen de huid verstoppen en het milieu belasten zonder daadwerkelijk voordelen te bieden voor de huidverzorging.
 4. Minerale olie
  Minerale oliën, zoals paraffine en petroleum, kunnen de huid verstikken en het natuurlijke herstelproces belemmeren.
 5. PEG's (Polyethylene Glycol)
  Deze ingrediënten, vaak gebruikt als verdikkingsmiddelen en oplosmiddelen, kunnen schadelijke stoffen dieper in de huid transporteren en zijn ook belastend voor het milieu.
 6. Synthetische kleur- en geurstoffen
  Toegevoegde kleuren en geuren voegen weinig toe aan de effectiviteit van een product en kunnen zelfs allergenen bevatten die huidklachten verergeren. 
 7. Alcohol
  Ethanol kan de huid uitdrogen en uit balans brengen, wat op lange termijn de klachten kan verergeren. 
 8. Microplastics 
  Deze kleine plastic deeltjes zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar kunnen ook gezondheidsrisico's met zich meebrengen als ze in de bloedbaan terechtkomen.

Door deze schadelijke ingrediënten te vermijden en te kiezen voor producten met veilige en effectieve natuurlijke ingrediënten, kun je beter zorgen voor je huid, haar en het milieu. Onthoud, minder is vaak meer als het gaat om het kiezen van de juiste verzorgingsproducten.

Natuurlijke gezichtsverzorging bij Oossu

Wil je de positieve effecten ervaren van onze natuurlijke verzorgingsproducten? Boek dan een gezichtsbehandeling en wij zullen je helpen om je huid te verbeteren.