Onze nieuwe vriendin: SportU

Grote kans dat jou dit ook wel eens overkomt: Je hebt best zin om te sporten, maar het weer is niet optimaal of je hebt net iets te weinig energie om jezelf over te halen om in je eentje naar de sportschool te gaan. Kortom, het ontbreekt je aan de bekende stok achter de deur! Een vriendin of nieuwe kennis kan dan net dat extra duwtje in de rug geven om je sportoutfit aan te trekken en eens flink de nodige calorieën te verbranden. Maar ja, hoe kom je makkelijk aan één of meer sportvriendinnen?

Exclusieve sport-app voor vrouwen

Onlangs kwamen we met SportU in aanraking: een app voor het vinden van een sportmaatje, maar dan exclusief voor vrouwen. Dus geen opdringerige types of dubbele agenda’s, maar gewoon lekker sporten met vrouwen die dezelfde interesses hebben. We waren in september zelfs op uitnodiging bij de officiële lancering van de app in het Olympisch Stadion. Een mooie, inspirerende dag die wij in ieder geval niet meer gaan vergeten.

Sporten en schoonheid

Sporten is heel belangrijk voor je gezondheid en je weerstand. En die heb je hard nodig! Want een groot gedeelte van je schoonheid komt van binnenuit. Zomaar een paar redenen om vandaag nog te gaan sporten zijn:

Verhogen stofwisseling

De meeste mensen krijgen ongemerkt te veel suikers en vet binnen. Je lichaam denkt jou een plezier te doen en slaat deze als reserve op. Alleen op de inname van je voeding letten lost dit niet op. Je moet je lichaam in beweging houden. Hiermee verhoog je je stofwisseling en voorkom je het opbouwen van reserves. Je lichaam komt hierdoor beter in vorm.

Het lichaam blijft soepel

Een groot gedeelte van de dag op een stoel zitten? Er wordt wel eens gezegd dat dat het nieuwe roken is, en ze hebben waarschijnlijk gelijk. Niet alleen verbrand je weinig energie, het zorgt op de lange termijn ook voor problemen met je gewrichten en spieren. De beste oplossing hiervoor is misschien wel yoga. Maar voor een goede doorbloeding kun je ook gaan hardlopen of zwemmen.

Beter slapen

Na het sporten is je lichaam moe. Het is dus een stuk makkelijker om in slaap te komen en de kans dat je goed door slaapt is groot. En zoals je weet is dit heel belangrijk voor het herstel van je cellen. Zelfs de gezichtshuid wordt er mooier van. En zeg nou zelf; slapend mooi worden, wie wil dat nou niet?

schoonheidsslaapje

Je voelt je gelukkig(er)

Even lekker niks doen of je verdiepen in mindfulness? Het helpt allemaal om je stress te verminderen. Maar sporten is een nog betere oplossing en bovendien heel gezond. Je stresshormonen worden afgevoerd en je krijgt er een hoop voor terug: Endorfine, serotonine en dopamine. Neurotransmitters die ervoor zorgen dat je je happy voelt en zelfs minder pijn ervaart.

Schoonheidssalon Oossu is officieel vriendin

Wij ondersteunen dit initiatief van harte en hopen dat er veel vrouwen in de regio Rotterdam en omgeving zijn die mee gaan doen. Want de combinatie sporten en schoonheid is heel belangrijk. Daarom zijn we officieel ‘hotspot’ geworden. Een locatie waar je samen met je nieuwe sportvriendin kan afspreken om je workout te beginnen.

Wil je het zelf uitproberen, ga dan naar de SportU website en download de app.