Gezichtsverzorging tips voor huidaandoeningen

Of je nu last hebt van acne, huidveroudering wilt tegengaan, worstelt met atopische of gevoelige huid, of pigmentvlekken en rosacea wilt aanpakken, in dit blog duiken we dieper in de specifieke behoeften van verschillende huidaandoeningen. We delen tips om je huid gezond, stralend en vitaal te houden en hoe je met natuurlijke en biologische producten je huid de beste verzorging kunt geven. 

Acne en acne-gevoelige huid

Iedereen kan last hebben van acne, omdat acne en de symptomen ervan sterk te wijten zijn aan hormonale activiteit. Volwassenen kunnen acne voorkomen, maar vooral tijdens de adolescentie kan een verhoogde productie van geslachtshormonen leiden tot de overproductie van talg. Dit kan de talgklier en haarzakjes verstoppen. Dit kan vervolgens huidproblemen veroorzaken zoals puistjes en mee-eters.

Deze hormonale acne kan niet volledig worden weggehaald maar een goede huidverzorging en dieet helpt de behandeling en het onder controle houden van de acne. Een natuurlijke acne behandeling is gebaseerd op het feit dat de juiste productkeuzes het eigen beschermingsmechanisme van de huid versterken en het welzijn van een gezond huidmicrobioom ondersteunen. Dit betekent het vermijden van alle producten die te grondig (agressief) reinigen.

Veel te veel mensen die worstelen met acne, gebruiken producten die het natuurlijke mechanisme van de huid verzwakken en dus de situatie verergeren. Of ze geven kunstmatige bescherming aan de huid die de echte conditie van de huid mogelijk niet verbetert. 

Voedende biologische producten verminderen ontstekingen, kalmeren en kunnen diep in de huidporiën trekken om talg op te lossen. Dit terwijl ze de belangrijke vochtbalans van de huid behouden en overmatige talgproductie verminderen.

Tip: Gebruik je make-up? Kies dan voor niet-comedogeen make-up, wat simpelweg betekent dat het je poriën niet blokkeert. 

Resultaat na vier weken Flow Cosmetics producten

Anti-aging en verouderde huid

De tekenen van veroudering beginnen meestal zichtbaar te worden rond je dertigste. Sommige verouderen sneller, andere langzamer. Dit komt deels door genen, maar veroudering kan ook worden beïnvloed. Factoren die aanzienlijk meespelen in huidveroudering zijn UV-straling, voedingspatroon, relatie tot stress en cosmetica keuzes. 

De ideologie van natuurlijke anti-aging richt zich op optimale huidverzorging, het belang van voedingsstoffen, vochtbalans, het ondersteunen van de eigen functie en weerstand van de huid. Hierdoor wordt de huid gevoed en is die in balans. Je gezicht ziet er jonger uit, rimpels worden zachter en de huid straalt. Wanneer de ouder wordende huid voldoende voedingsstoffen, vitamines, antioxidanten en vetzuren krijgt, blijft deze elastischer en vitaler. Dit komt doordat deze voedingsstoffen de conditie van de huid al op cellulair niveau beïnvloeden. Dit vertraagt en voorkomt veranderingen die door vrije radicalen op de huid worden veroorzaakt. 

Alle producten waar wij mee werken zitten vol met natuurlijke antioxidanten en vitamines uit de puurste natuurlijke bronnen. Ze hebben een bewezen positief effect op de anti-aging huidverzorging. Bij regelmatig gebruik houden ze de huid levendig, gezond en mooi én voorkomen de vorming van rimpels en fijne lijntjes.

Tip: Geef je huid meer waardevolle vitamines en antioxidanten en gebruik huidverzorgende make-up.

Resultaat na vier weken Flow Cosmetics producten

Atopische huid

De symptomen van een atopische huid verschillen in manieren en de mate. Dit is persoonsafhankelijk. Een atopische huid is gevoelig, erg droog en snel ontstoken. In het ergste geval is de atopische huid ook schilferig en jeukend. Het kan zelfs gebarsten en rood zijn. 

Bij een atopische huid is de beschermende 'muur' die voorkomt dat het vocht in de huid verdampt, bijna niet aanwezig. Om deze reden kan de vocht uit de huid verdampen, waardoor de huid snel verdroogt. Bovendien is de huid van nature erg vetarm en zijn de natuurlijke functies van de huid anders dan de normale huid. Dit kan bijdragen aan uitdroging, strakheid en schilfering van de huid, evenals vatbaarheid voor ontstekingen. 

Zachte, eenvoudige en voedzame producten zijn de hoekstenen van atopische huidverzorging. Een atopische huid moet voorzichtig behandeld worden, met veel vocht, voedingsstoffen en bescherming. Bij de behandeling van een atopische huid is het vooral belangrijk om de toch al zwakke natuurlijke functie niet te ondermijnen met de verkeerde behandeling en producten. Vermijd ook synthetische parfums. 

Onze producten bevatten zeer weinig ingrediënten die risico op allergieën en huidirritatie geven. Test een nieuw product altijd eerst op een klein stukje huid. Vergeet niet dat atopie een huidziekte is en heeft mogelijk medische aandacht nodig.

Tip: Als de huid erg droog is, kun je meerder lagen gezichtsmist spuiten. Tussen de lagen door zachtjes deppen zodat het product dieper wordt opgenomen. Laat de gezichtsmist altijd op de huid intrekken.

Resultaat na vier weken Flow Cosmetics producten

Gevoelige huid

Als de huid strak en vaak zelfs branderig en jeukend aanvoelt, dan is dit waarschijnlijk een gevoelige huid. Een gevoelige huid en vaak snel geïrriteerd en rood. Een gevoelige huid wordt doorgaans geïrriteerd door (synthetische) geurstoffen, conserveermiddelen en andere ingrediënten die zorgen voor de 'infrastructuur' van het product. Hierdoor is een geschikte behandeling voor de gevoelige huid vaak het makkelijkst te vinden door voorkeur te geven aan biologische en natuurlijke, eenvoudige producten van hoogwaardige kwaliteit. 

Bij de behandeling van een gevoelige huid is het essentieel om het eigen mechanisme van de huid te versterken en de natuurlijke functie van de huid niet te verstoren. Eenvoudige en voedzame producten met antioxidanten en vitaminen zijn waardevolle bouwstenen waar de gevoelige huid baat bij heeft. Hierdoor zal de huid er mooi en stralend uitzien en zichzelf beschermen tegen prikkels van buitenaf.  

De biologische producten van Flow Cosmetics zitten vol huidverzorgende voedingsstoffen. Ze bevatten geen complexe, synthetische ingrediënten die de balans van de huid verstoren of onnodige huidgevoeligheid veroorzaken. 

Tip: Gebruik hyaluron & probiotics serum. Als je huid erg gevoelig is gebruik het serum 2-4 keer per week. Hyaluron is een effectief ingrediënt maar in grote hoeveelheden kan het de gevoelige huid licht irrirteren. 

Resultaat na vier weken Flow Cosmetics producten

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken verschijnen meestal op de huid na je dertigste. Het zijn donkerbruine vlekken op de huid waarvan de contouren meestal ongelijkmatig zijn. De oorzaak van gevoeligheid voor pigmentveranderingen is meestal hormonale activiteit en alle gebeurtenissen die daarop van invloed zijn. Zoals bijvoorbeeld stress, zwangerschap, hormonale anticonceptie en sommige medicijnen. Ook kan erfelijkheid pigmentvlekken veroorzaken. 

De beste behandeling voor pigmentvlekken is ze voorkomen. Als je weet dat je vatbaar bent voor pigmentveranderingen, is het waard om te letten op je dagelijkse cosmetica keuzes en dat je niet onbeschermd de zon ingaat. Pigmentvlekken worden het best behandeld en voorkomen door drie power ingrediënten: vitamine C, Arctic lingonberryolie en zacht exfoliërend AHA zuur. Vitamine C beschermt huidcellen tegen vrije radicalen. De vitamine remt de melanine productie in de huid dat hyperpigmentatie, bruine vlekken en een ongelijkmatige teint helpt verlichten en de uitstraling van de huid verbetert. Arctische lingonberryolie is een onderzocht en effectief ingrediënt bij de behandeling en preventie van pigmentvlekken. Studies tonen dat het pigmentvlekken al verminderd na slecht 3 weken gebruik. AHA zuur exfolieert de huid zachtjes en helpt de teint te egaliseren. 

Als je goed voor je huid zorgt, geef je jouw huid de kans om de beste versie van haarzelf te zijn. 

Tip: Drink 's avonds voor het slapengaan en glas water met 1 eetlepel appelazijn. Dit helpt bij het beheersen van pigmentatie. 

Resultaat na vier weken Flow Cosmetics producten

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische aandoening in het gezicht, die vooral voorkomt bij vrouwen van middelbare leeftijd. Rosacea wordt gekenmerkt door (fel)rode verkleuringen van de huid op de wangen, het voorhoofd en de neus. Daarnaast heeft de huid last van puistjes, droogheid en gevoeligheid. De oorzaken van rosacea zijn meestal onevenwichtigheden die van binnenuit in het lichaam komen. De onbalans kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door hormonale- of darmproblemen, door stress of andere algemene, overmatige lichaamsbelasting. 

Een natuurlijk behandeling van rosacea benadrukt het gebruik van kalmerende en hydraterende producten, die tegelijkertijd het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid versterken. De producten moeten ook het ontstaan van onzuiverheden voorkomen. Bij de behandeling van rosacea is het belangrijk te onthouden dat sterke wrijving op de huid niet goed is voor de huid. Deze huidaandoening heeft al een onevenwichtige natuurlijke beschermingsmechanisme en wrijven kan het verder verzwakken. 

Kies voor biologische producten die de rosacea huid helpen kalmeren en hydrateren. Hoogwaardige en voedzame producten geven zichtbare resultaten als ze regelmatig worden gebruikt. 

Tip: Je kunt overdag rozenwater als een kalmerende spray gebruiken. Rose Floral Water (gezichtsmist) verzacht roodheid en brengt de huid tot rust.

Resultaat na vier weken Flow Cosmetics producten

Huidverzorgingsproducten bij Oossu schoonheidssalon in Rotterdam

Wil jij je huid verbeteren met producten die écht werken? Maak dan een afspraak voor een gezichtsbehandeling en onze schoonheidsspecialiste adviseert je graag. Wil je meer weten over gezichtsverzorging voor verschillende huidtype? Lees dan ook Gezichtsverzorging tips voor elke huidtype.