Hoe verwijder je gerstekorrels?

Gerstekorrels op je huid zijn vaak niet gewenst. Hoewel ze volkomen onschuldig zijn, vinden veel mensen dat het er niet mooi uitziet. We willen allemaal een mooie huid. Die is glad en stralend, zonder oneffenheden. In dit item vertellen we je meer over de gerstekorrels. Want wat zijn gerstekorrels? Hoe ontstaan ze en hoe kom je er van af?

Wat is een gerstekorrel?

Een gerstekorrel zit net onder de huid en heeft veel weg van een wit korreltje. Hierdoor ontstaat er dus een klein bultje. Dit bevindt zich vaak op of rondom het ooglid. De gerstekorrel kent ook een medische naam: de milia.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan in een talg of zweetklier. Deze raakt verstopt, waardoor er een wit korreltje ontstaat. Gerstekorrel zijn niet altijd te voorkomen, maar je kunt de risico’s wel verminderen. Dat geldt vooral voor mensen die er vaker last van hebben. Als je je huid regelmatig scrubt, dan verminder je de risico’s op gerstekorrels. Door te scrubben voorkom je namelijk dat talgklieren verstopt kunnen raken.

Vaak ontstaan gerstekorrels door een tekort aan vocht in de huid. Het is daarom belangrijk dat de huid gehydrateerd blijft. Daarom is het dagelijks insmeren zeker belangrijk. Gebruik hiervoor rondom je ogen een oogcrème en voor op de rest van je huid een gezichtscrème en een goede lotion.

Een ontstoken gerstekorrel

Soms kan een gerstekorrel gaan ontsteken. Een gerstekorrel rond het oog wordt dan rood en zwelt op. Vaak komt er dan ook traanvocht uit het oog. Er ontstaat bovenop de gerstekorrel een etterkop, die er geelachtig uitziet. In dat geval is het belangrijk dat de gerstekorrel wordt verwijderd en je er zelf niet aankomt. Hierdoor kunnen er nog meer bacteriën bij de ontsteking komen, waardoor het alleen maar erger wordt.

Gerstekorrels verwijderen

Gerstekorrels gaan soms vanzelf weer weg, maar helaas niet altijd. Als je er van af wilt, dan kan je een gerstekorrel zelf verwijderen. Je prikt met een scherpe, steriele naald een klein gaatje in de huid, zodat je de gerstekorrel eruit kunt drukken met je vingers. Zorg ervoor dat alles gedesinfecteerd is en was je handen goed. Wikkel ook een tissue om je vingers, zodat er ook geen vuil van onder je nagels in het wondje kan komen.

We benadrukken het belang van de hygiëne. Wanneer je dit negeert, kan er een onaangename ontsteking ontstaan. Wij adviseren je daarom om de gerstekorrel(s) te laten verwijderen door een professionele schoonheidsspecialiste. De beauty expert zal de gerstekorrel verwijderen door de huid over de gerstekorrel open te prikken. Dit doet weinig tot geen pijn en het is snel gebeurd!

Bij een ontstoken gerstekorrel zal de schoonheidsspecialiste de ontsteking verhelpen door middel van warme kompressen of een warmtelamp. Om de huid weer te kalmeren en sneller te laten herstellen, is het soms nodig om een oogzalf of crème te gebruiken.

Gerstekorrels verwijderen in Rotterdam

Bij onze schoonheidssalon in Rotterdam kun je de gerstekorrels professioneel laten verwijderen door onze schoonheidsspecialiste. Dit is een standaard onderdeel bij de meeste gezichtsbehandelingen (behalve de Relax gezichtsbehandeling). Wij werken altijd met steriele naalden, waardoor de kans op een infectie minimaal is. Meer weten? Bekijk dan onze verschillende gezichtsbehandelingen.

Wil je snel van je gerstekorrels af? Maak online een afspraak.