Huidverzorging voor mannen

Huidverzorging is tegenwoordig niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook voor mannen. Ook zij worden ouder, en ook zij willen er goed uit blijven zien.

Verschil tussen een mannenhuid en een vrouwenhuid

De structuur van de huid van een man is niet hetzelfde als die van een vrouw. Een man heeft dankzij zijn testosteron een hogere talgproductie en dus een vettere huid. De pH-waarde van de huid van een man is 6,5. De pH-waarde van een vrouwenhuid is 5,8. Maar daar houdt het niet op: een man heeft een dikkere huid, doordat hij meer collageen en elastine bevat. Dit maakt de constructie van de mannenhuid steviger. Vooral bij vrouwen neemt de productie van deze stoffen aanzienlijk af na hun dertigste verjaardag, wanneer hun stofwisseling vertraagt. Hierdoor ontstaan rimpels in hun dunnere huid, wordt deze droger en minder elastisch. Dit wordt nog eens bevorderd door de hormonen wanneer vrouwen in de menopauze belanden.

Mannen krijgen dus minder snel rimpels dan vrouwen! Maar lach niet te hard: de rimpels die later bij mannen ontstaan, zijn dieper en opvallender. Daar komt bij dan een mannenhuid net zo gevoelig is voor de schadelijke invloeden van alcohol en roken als de huid van een vrouw. Een ander verschil is dat de mannenhuid gevoeliger is voor zonlicht dan die van een vrouw, al verbranden ze minder snel. We raden mannen dan ook aan om een dagcrème te gebruiken waarin minimaal een SPF 15 (Sun Protection Factor 15) is verwerkt.

Huidverzorging bij mannen en vrouwen

Hoewel de structuur van een mannenhuid anders is dan die van een vrouw, zijn er geen andere verzorgingsproducten nodig. De samenstelling is meestal hetzelfde. Meestal, omdat mannen wel grovere poriën hebben dan vrouwen. Hierdoor blijft er meer vuil achter en zijn er bijvoorbeeld iets grotere scrubkorrels nodig om hetzelfde resultaat te bereiken als bij een vrouw. Dit is echter niet per se noodzakelijk, omdat het vuil ook verwijderd kan worden met een face wash. Vaak wordt er voor de mannen gebruik gemaakt van een andere verpakking en wordt er een andere geur aan het product toegevoegd. Uiteindelijk zegt dit alleen iets over de beleving van een product. Want een dagcrème in een roze potje, die ruikt naar rozen…? Dat hoeft voor de meeste mannen niet.

Juiste verzorgingsproduct voor jouw huid

Dat betekent niet dat je klakkeloos het eerste potje kunt pakken dat je in de winkel ziet staan, of het potje van je vriendin stiekem kunt gebruiken. Tenzij jullie allebei dezelfde huidtype hebben. Bij het kopen van een verzorgingsproduct is het verstandig om te letten op de overeenkomst van jouw huid met het product: is het voor een droge, normale of vette huid?

Een droge huid voelt strak en trekkerig aan. Dit kan vervelend aanvoelen en soms zelfs een beetje pijnlijk zijn, omdat de huid sneller scheurtjes en wondjes kan oplopen.
Tip: scheer een droge huid wanneer hij nat is en voedt de huid daarna met een hydraterende scheercrème of dagcrème. Gebruik juist geen aftershave of andere producten die alcohol bevatten.

Een normale huid is eigenlijk te zien als een ideale huid: de huid is niet strak of trekkerig, hij glimt niet en voelt prettig aan.
Tip: Het maakt bij een normale huid niet uit of je op een natte of droge huid scheert, maar scheer de huid niet te vaak. Hierdoor zorg je ervoor dat de huid ook tijd heeft om te herstellen en niet geïrriteerd raakt.

Een vette huid voelt ook echt vettig aan. Daarbij glimt hij erg, vooral op het voorhoofd, de neus en kin.
Tip: Een vette huid zorgt vaak voor puistjes, dat erg vervelend kan zijn bij het scheren. Het veroorzaakt sneller wondjes en ingegroeide haartjes. Dit kun je voorkomen door de huid één keer per week te scrubben, waardoor de vette laag en dode cellen van de huid worden verwijderd. Doe dit niet vlak voor of na het scheren, omdat dit irritaties kan opleveren. Door dagelijks je gezicht schoon te maken met een reinigingsproduct (zoals een reinigingsgel of een face wash), voorkom je ook dat je huid te vet wordt.

Huidanalyse voor elke man

Wanneer je niet goed weet wat voor soort huidtype je hebt, kun je bij schoonheidssalon Oossu in Rotterdam een huidanalyse laten uitvoeren. Hierdoor weet je direct wat voor producten je nodig hebt om jouw huid gezond, fris en schoon te krijgen. Natuurlijk kun je bij Oossu ook terecht voor verzorgingsproducten, zoals dag- en nachtcrèmes of een oog serum. Deze producten zijn SLS en parabenen vrij, waardoor je huid niet lui en afgesloten wordt. En natuurlijk zijn onze verzorgingsproducten geschikt voor mannen!

Schoonheidsbehandelingen voor mannen

Mannen kunnen bij Oossu in Rotterdam ook terecht voor een complete schoonheidsbehandeling, die je alvast online kunt reserveren. Een heerlijke gezichtsbehandeling om fit je dag door te komen? Of een massage om heerlijk te relaxen? Mannen vormen voor onze behandelingen geen enkel probleem. Je kunt hier ook terecht om eventueel overtollig haar te laten verwijderen. Een volledig overzicht vind je op onze pagina over de schoonheidsbehandelingen.

De schoonheidsspecialiste en kapper bij elkaar, voor hem en haar

Wil je na de behandeling van onze schoonheidsspecialiste ook nog een nieuwe coupe? Geen probleem! Wij zijn gevestigd aan de Mauritsweg in Rotterdam, waar wij een pand delen met kapsalon MixtBaby. Hier kunnen zowel mannen als vrouwen hun lokken laten knippen.