Knuffelen is gezond en maakt gelukkig!

Wie van knuffelen houdt heeft nu een goed excuus om het zo vaak mogelijk te doen. Knuffelen is namelijk gezond. Dat is bewezen in diverse wetenschappelijk studies. Tien seconden knuffelen zou al voldoende zijn om een verschil te merken in de bloeddruk. Twee knuffels per dag zou zelfs gezonder zijn dan het eten van een appel.

Gelukshormoon als wondermiddel

Tijdens het knuffelen maakt onze huid contact met iemand anders. De zenuwen staan in verbinding met onze hersenen, die hierdoor vervolgens oxytocine produceren. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je een prettig en gelukkig gevoel krijgt, net als wanneer je verliefd bent. Het hormoon zorgt er ook voor dat je door regelmatig te knuffelen gezonder bent dan mensen die dit minder vaak doen. Het verlaagt je hartslag en bloeddruk. Je slaapt er zelfs beter door, doordat het stofje je rustig maakt. Het verlaagt tegelijkertijd de productie van stresshormoon cortisol. Daardoor ben je beter in staat om te vertrouwen en je veilig, comfortabel en verbonden te voelen. Je wordt er zelfs guller van en het geeft een boost aan je immuunsysteem!

Iemand plat knuffelen? Het kan!

Uit onderzoek blijkt ook dat knuffelen een positieve werking heeft op je spijsvertering. Mensen die veel knuffelen blijken vaak slanker te zijn dan niet-knuffelaars. Wil je van een paar overtollige kilootjes af? Knuffel er dan lekker op los!

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Een knuffel heeft op mannen en vrouwen niet dezelfde uitwerking. Hoewel beiden oxytocine aanmaken als ze iemand aanraken of aangeraakt worden, blijkt dat knuffels meer losmaken bij vrouwen dan bij mannen. Bij mannen zorgt het testosteron ervoor dat de oxytocine gedeeltelijk wordt afgebroken. Bij vrouwen wordt het juist versterkt door oesterogeen. Toch zijn knuffelende mannen gezonder, socialer en slanker dan niet-knuffelende mannen.

Niet knuffelen, maar genieten van een massage!

Heb je niemand om te knuffelen? Kom dan eens naar Oossu. We zullen je niet knuffelen, maar van onze massages word je net zo gelukkig en ze houden je net zo gezond!

Happy hugging!