Neusharen verwijderen 5 tips

Daar sta je dan voor de spiegel. Zie je dat nu goed, komt er echt een haar uit je neus? Het is bijna ironisch. Als je ouder wordt, verlies je haar op plekken waar je haar wilt hebben en groeien haren als kool op plekken waar je ze absoluut niet wilt zien. Bijvoorbeeld in je neus. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je neusharen te verwijderen.

Maar eerst nog even dit.

Neusharen zijn er met een reden.

Neusharen beschermen je tegen vervuilde lucht en kleine insecten die maar al te graag in de warme holte van je neus gaan zitten. Ze zijn er dus niet alleen om jou te irriteren, je hebt ze nodig. Gelukkig heb je er niet heel veel nodig om je goed te beschermen en mag je de neusharen die het lef hebben zich aan de buitenwereld te laten zien best verwijderen.

Manieren om neusharen te verwijderen

Hoe je neusharen verwijdert hangt af van verschillende factoren:
- De hoeveelheid haren die je wilt verwijderen.
- De tijd die je wilt uittrekken.
- Hoe lang je plezier wilt hebben van verwijderde neusharen.
- Waar jouw pijngrens ligt en hoeveel lef je hebt.

Hieronder behandelen we een aantal methodes om je neusharen te verwijderen en geven we tips.

Neusharen verwijderen met schaar

Gebruik altijd een speciaal schaartje dat geschikt is voor neusharen. Deze zijn te herkennen aan de ronde uiteinden. Met een nagelschaartje kun je de kwetsbare huid in je neusvleugels beschadigen.

Zorg voor voldoende licht en duw het puntje van je neus omhoog, zodat je goed in je neus kunt kijken. Verder is het belangrijk dat je schaartje gedesinfecteerd en goed scherp is (met uitzondering van de punt natuurlijk). Knip alleen de lange haren die zichtbaar zijn.

Het is een populaire, gemakkelijke en pijnvrije manier om je neusharen te verwijderen. Ze groeien wel relatief snel aan.

Neusharen verwijderen met trimmer

Een neushaartrimmer is te vergelijken met een mini-tondeuse voor neusholte of oor. Je scheert het haar weg. De trimmer moet gemakkelijk in je neusholte passen.

Til je hoofd iets achterover, zodat je ziet wat je doet. Steek de neushaartrimmer niet te ver in je neus en verwijder alleen de zichtbare neusharen, de rest kan blijven zitten. Het is belangrijk de trimmer direct na gebruik goed schoon te maken.

Neusharen verwijderen met een pincet

Nu houdt het pijnvrije gedeelte op en gaan we over op de wat meer rigoureuze manieren om de neusharen die uit je neusholte kijken weg te halen. Je neusharen verwijderen met een pincet is dan wel niet prettig, het zorgt er wel voor dat je neusharen zich een tijd niet laten zien.

Ook hier is het belangrijk dat je met een gedesinfecteerde pincet werkt, er voldoende licht is en je het puntje van je neus omhoog duwt om goed zicht te hebben. Pak alleen de haren die uit je neus steken, de rest kan prima blijven zitten. Als je een haar te pakken hebt, trek deze er dan met een snelle beweging, recht naar beneden uit. Een beetje vaseline kan de gevoelige huid verzachten.

Neusharen waxen

Je kunt speciale doe-het-zelf harskits krijgen voor je neus, toch raden we het niet aan om dit zelf te doen. Het is pijnlijk en kan gemakkelijk fout gaan. Wil je het toch doen, zorg er dan voor dat je de wax alleen in het begin van je neusgaten smeert, plak de strip erop en trek deze met een snelle beweging los. Ook hier geldt, probeer alleen de zichtbare haren te verwijderen.

In onze beautysalon verwijderen we je neusharen als onderdeel van een gezichtsbehandeling. Wij doen dit met een schaartje of met threading en behandelen alleen de haren die uit je neus steken.