Threading in Rotterdam

Wat is threading?

Threading is een vorm van natuurlijk ontharen, met twee gedraaide draadjes. Deze ontharingsmethode wordt vooral gebruikt om de wenkbrauwen nauwkeurig en mooi in model te brengen. Daarnaast wordt het ook gebruikt om overige beharing in het gezicht te verwijderen. Het is snel en langdurig effectief.

Hoe werkt threading?

De werkwijze van threading is eigenlijk vrij eenvoudig: twee draden worden in elkaar gedraaid en klemmen meerdere haartjes tegelijk vast. Door de vingers te bewegen ontstaat er een rol beweging, waardoor de haartjes uit de haarzakjes worden getrokken.

De exacte techniek varieert per schoonheidssalon. De draden kunnen om de vingers gedraaid worden, waardoor een soort schaareffect ontstaat. Een tweede techniek voor threading is dat één van de twee draden om de nek van de schoonheidsspecialiste is geslagen, om zo meer spanning op de draden te zetten. De derde methode is dat de schoonheidsspecialiste de tweede draad in haar mond vastklemt, voor een stabiele spanning. De schoonheidsspecialiste van Oossu in Rotterdam gebruikt de combinatie met de handen en mond, omdat dit het meest nauwkeurige resultaat levert.

Threadingbehandeling heeft veel voordelen:

  • Threading geeft langdurig resultaat: tot 6 weken! Dit komt doordat de haartjes niet worden afgebroken, zoals bij scheren of ontharingscremes. De wortel wordt uit het zakje getrokken, waardoor er weer opnieuw een haartje zal moeten ontstaan vanuit een nieuwe wortel. Dit proces heeft tijd nodig. Threading verwijdert dus de haartjes zonder dat het de haargroei versnelt of dat het de structuur hiervan dikker maakt.
  • Wanneer je regelmatig gebruik maakt van een threadingbehandeling, zorgt dat ervoor dat de haarzakjes op den duur beschadigd raken. Dit leidt tot een permanent resultaat.
  • Threading is erg hygiënisch: voor elke behandeling worden nieuwe antibacteriële draden gebruikt, die na gebruik worden weggegooid. De draden zijn bovendien 100% natuurlijk.
  • Met threading heb je beter grip op de kleinste haartjes. Hierdoor kan veel nauwkeuriger worden gewerkt en krijgen de wenkbrauwen een betere vorm. Zo heb je altijd de wenkbrauwen die precies bij jouw gezicht passen.
  • Omdat er bij threading geen gebruik wordt gemaakt van dure ingrediënten, is het een goedkope manier van ontharen.

Verschil tussen threading en andere ontharingsmethoden

Bovengenoemde voordelen van threading zijn natuurlijk heel fijn, maar het ontharen met touwtjes biedt nog meer pluspunten wanneer je het vergelijkt met andere ontharingsmethoden.

  • Threading is een snellere manier van ontharen dan wanneer je epileert met een pincet. Bij threading kunnen namelijk meerdere haartjes tegelijk tussen de draadjes worden geklemd en uit de huid gelift worden. Bij een pincet gaat het haartje voor haartje, en dat kost meer tijd.
  • Heb je een lage pijngrens? Dan kun je beter voor threading kiezen dan voor bijvoorbeeld waxen. Het niveau van de pijn die je voelt is vergelijkbaar met het epileren met een pincet, maar dan met wat extra haartjes.
  • Threading is een behandeling waarbij de draden de huid niet aanraken, waardoor je geen allergische reactie kunt krijgen. Dit kan wel het geval zijn bij andere ontharingsmethoden, zoals ontharingscrèmes of bij een waxbehandeling. Hierin zitten soms ingrediënten of geurstoffen verwerkt die een reactie van de huid kunnen opwekken. Dus heb je een gevoelige huid? Kies dan voor threading.
  • Threading beschadigt je huid niet. De huid op je gezicht is dunner en vele malen gevoeliger dan de huid op de rest van je lichaam. Bij het waxen kan er een deel van de huid worden meegetrokken. Dat is niet alleen pijnlijk, maar ook niet goed voor je huid: deze raakt hierdoor namelijk beschadigd. Wanneer deze laag beschadigd is, kun je sneller huidinfecties oplopen. Dat wil je natuurlijk niet!

Waxen en ontharingscrèmes kunnen ook zorgen voor een rode vlekken op de huid en te hete hars kan verbrande plekken achter laten als het niet goed gedaan wordt. Bij threading heb je geen last van schilfers, irritaties of verbrandingen.

  • Threading kan geen kwaad in combinatie met medicijnen. Bij waxen en ontharingscrèmes is dat soms wel het geval.

Threading in Rotterdam

Threading in Rotterdam doe je natuurlijk bij de schoonheidsspecialiste: bij Oossu. In het centrum van Rotterdam kun je de vele voordelen van threading ervaren. Gevestigd aan de Mauritsweg, kun je een bezoek aan de schoonheidsspecialiste uitstekend combineren met een dagje (of avond) uit in Rotterdam. Maak een afspraak of loop eens binnen!