Tips voor een optimale handverzorging

Onze handen zijn kwetsbaarder dan we denken: bij vrijwel alles wat we doen gebruiken we ze. De hele dag door pakken we dingen vast, we wassen ze regelmatig en ze worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Zeker in de winter is het van belang om je handen goed te verzorgen. Wij geven je daarom een paar tips voor een optimale handverzorging.

Waarom hebben je handen extra verzorging nodig in de winter?

In de eerste plaats is de kou natuurlijk een grote boosdoener voor de conditie van je handen, waardoor ze gemakkelijk uitdrogen. Maar ook binnen loop je het risico om je handen te beschadigen. Doordat we in de winter de verwarming lekker hoog zetten, neemt de luchtvochtigheid af. Ook dit droogt je handen uit, net als wanneer je iets met natte handen gaat schoonmaken. Winterdepressies, slecht slapen, stress en ongezond eten -iets wat veel voorkomt in deze tijd van het jaar- verbeteren ook niet de kwaliteit van onze huid.

De juiste handverzorging

Maar wat doe je dan? Het is vooral verstandig om te zorgen dat je handen altijd droog zijn wanneer ze aan de kou worden blootgesteld en dat je je handen niet droog wrijft maar dept. Gebruik ook altijd een zeep die zacht is voor je huid, die haar niet uitdroogt. Daarnaast is een verzorgende en hydraterende handcrème essentieel om de conditie van je huid te verbeteren. Zet deze bijvoorbeeld naast de kraan, zodat je het direct op je handen kunt smeren na het wassen.

Kies je handcrème zorgvuldig

Wanneer je kiest voor een handcrème, let er dan op dat je kiest voor een product dat geen parabenen of SLS bevat. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid “verslaafd” raakt aan het product en zelf de productie van natuurlijke vetten afremt. Dit heeft een nog drogere huid tot gevolg, waardoor je eindeloos blijft smeren. Goed voor de fabrikant, maar niet voor je huid. Ook is een handmasker op zijn tijd een goed idee. Dat geldt ook voor een peeling, waarmee je dode huidcellen verwijdert en je huid makkelijker ademt.

Als je advies wilt over welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken, dan kun je in onze schoonheidssalon terecht voor advies. Wij maken zelf voornamelijk gebruik van Cenzaa.

Voorkom winterhanden

Het is ook verstandig om je handen te bedekken door handschoenen aan te trekken. Zo voorkom je namelijk dat je winterhanden krijgt. Winterhanden zijn pijnlijk en ontstaan door te lange blootstellingen aan de kou, waardoor de doorbloeding verslechtert en haarvaatjes in je huid verstoord kunnen worden. Dat kan vervolgens weer leiden tot zwellingen, blaren en ontstekingen. Dat wil je natuurlijk niet, dus bedek je handen!

Laat je handen ontspannen

Zijn jouw handen aangetast door de kou en wil je ze eens lekker in de watten laten leggen door een professionele schoonheidsspecialiste? Kom dan naar onze schoonheidssalon in Rotterdam. Je kunt hiervoor online een afspraak maken, maar je kunt ook even bellen.