Een Valentijnscadeau voor hem en haar!

De winkels beginnen weer rood en roze te kleuren, en de geheime aanbidders laten op die ene speciale dag massaal van zich horen. We hebben het natuurlijk over Valentijnsdag; de dag van de romantiek. Rode rozen, anonieme kaartjes, hartvormige chocolaatjes, liefdesballonnen en schattige knuffelberen vormen slechts een kleine greep uit de cadeautjes waarmee we onze hartendiefjes in de watten leggen. Love is in the air!

Het mysterie rond Valentijnsdag

Hoe romantisch het nu ook allemaal is; zo was het niet altijd. Valentijnsdag is vernoemd naar St. Valentijn. Een hopeloze romanticus? Er is niet veel over hem bekend, maar hij zou een priester zijn die illegaal huwelijken voltrok bij jonge soldaten. Zij mochten van keizer Claudius II niet trouwen, omdat het huwelijk hen zou afleiden van hun taak in het leger. Volgens de verhalen wilde Claudius een heiden maken van Valentijn. Valentijn wilde op zijn beurt weer een Christen maken van Claudius. Dit zou er uiteindelijk toe hebben geleid dat Valentijn ter dood werd veroordeeld. Hij zou zijn gemarteld en onthoofd op 14 februari. Vlak voor zijn dood schreef hij een brief aan de blinde dochter van de keizer, waarna zij opeens weer kon zien. Deze brief was de eerste Valentijnskaart, waarin stond: “Van jouw Valentijn”.

Een ander verhaal is dat er in het oude Rome elk jaar op 15 februari een vruchtbaarheidsfeest werd gehouden, ter ere van de beschermgodin van de vrouw en het huwelijk (Juno) en de god van de natuur (Pan). Dit feest, Lupercalia genaamd, was een heidens feest. Door de invloed van de kerk werd dit verboden. Paus Gelasius zou dit Lupercalia-feest hebben vervangen door Valentijnsdag, waardoor ook de datum werd aangepast naar 14 februari. Deze dag werd bovendien ook gezien als het moment waarop de vogels weer op zoek gaan naar hún liefde.

Een origineel cadeau voor Valentijnsdag

Die cadeautjes die we eerder noemden zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar inmiddels niet meer zo origineel. Verras jouw hartendief daarom met een Oossu cadeaubon! Deze is verkrijgbaar in onze schoonheidssalon. Je kunt natuurlijk ook jezelf trakteren op een beauty-bezoekje, zodat je stralend voor jouw Valentijnsdate staat. Wij wensen je alvast een fijne en liefdevolle dag!