Voetmassages en voetreflexologie zijn gezond!

Onze voeten hebben het soms zwaar te verduren. En dat is iets waar we niet vaak bij stilstaan. Daarom mogen ze af en toe wel even in de watten worden gelegd.

Voetreflexologie

Een voetmassage is niet alleen goed voor je voeten, maar voor je hele lichaam. Zelfs voor de geest. Er wordt dan ook weleens gesproken over voetreflexologie. Dit is een oude, natuurlijke geneeswijze uit China. Het idee hierachter is dat een ziekte een energieblokkering is in het lichaam. Door voetreflexologie wordt je lichaam ontgift. Zorgt een reflexoloog er dan voor dat je beter wordt? Nee, dat doet je lichaam zelf, maar dat wordt wel gestimuleerd door de voetmassage.

Bepaalde delen in je voeten staan in verbinding met lichaamsdelen en organen. Dit worden de reflexzones genoemd. De massage richt zich op deze zones. Er wordt dan geprobeerd om de energieblokkades op te heffen. Je lichaam ontspant dan, waardoor het herstellend vermogen van het lichaam en immuunsysteem worden versterkt. Dit is wetenschappelijk bewezen door onderzoekers van het Cedars-Sinai Medical Centre in Los Angeles.

In de testresultaten waren positieve veranderingen waarneembaar in de samenstelling van het bloed. Goede massages verminderen dus psychische klachten, zoals onrust en stress. Daarnaast helpt een goede voetmassage voor een betere doorbloeding en stimuleert het de energiestromen in je lichaam. Na een aantal voetmassages merk je dat je beter slaapt en rustiger bent.

Voetmassages bij Oossu

Bij Oossu verzorgen we voetmassages die niet alleen heel fijn zijn, maar waardoor je ook helemaal tot rust komt. Met de ‘Pretty Feet’ behandeling worden je voeten tot in de puntjes verzorgd. Deze voetverzorging bestaat uit een heerlijke voetenbad met een scrub en je nagels worden netjes verzorgd. Ook worden je voeten lekker gemasseerd met een verzorgende crème. Door je voeten in te smeren met een verzorgende voetcrème worden ze gehydrateerd, waardoor ze zachter gaan aanvoelen en elastischer worden. Zin in zo’n fijne voetbehandeling? Maak dan online een afspraak.