Bindweefselmassage, waarom is het belangrijk?

Bindweefselmassages staan bekend om hun ‘helende werking’. Het vermindert rimpels en striae, littekens worden minder zichtbaar, de huid wordt steviger en het zorgt voor een betere doorbloeding. Daarnaast kan het ook een positieve uitwerking hebben op maag- en darmklachten, hoofdpijn of migraine en bij overgewicht, chronische verkoudheid en slapeloosheid. Een wondermassage dus! Tijd om daar wat dieper in te duiken.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel kan je zien als een soort cement: zoals cement de stenen van een muur bij elkaar houdt, zorgt bindweefsel ervoor dat onze gewrichten, spieren en organen aan elkaar verbonden blijven. Daar blijft het niet bij, want bindweefsel heeft nog veel meer functies. De cellen die zich hierin bevinden bevorderen bijvoorbeeld de genezing van wondjes en beschermen je tegen infecties. Daarnaast voert het weefsel afvalstoffen af, transporteert het zuurstof door het lichaam en slaat het warmte en energie op. Het is een belangrijk onderdeel van je lichaam, wat je dus zeker niet mag verwaarlozen. Doe je dat wel, dan is dit zichtbaar aan de kwaliteit van je huid, en je merkt het ook aan de vitaliteit van je lichaam. Je bent namelijk veel vatbaarder voor invloeden van buitenaf. Daarom is een bindweefselmassage extra goed voor je.

Bindweefselmassages

Met een bindweefselmassage verbeter je de kwaliteit van je huid. Het stimuleert niet alleen de doorbloeding, zoals bij andere massages. De massagetechnieken zorgen ervoor dat de middelste huidlaag wordt bereikt. Dit heeft een gunstige invloed op je stofwisseling, waardoor je lichaam de afvalstoffen gemakkelijker afvoert. De techniek zorgt er ook voor dat de bindweefselcellen (ook wel fibroblasten genoemd) worden bereikt. Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd. Het effect van deze behandeling is dat rimpels verminderen en littekens minder zichtbaar worden.

Bindweefselbehandeling in kuur-vorm voor langdurig resultaat

Hoewel je al direct een frissere uitstraling hebt na de een bindweefselmassage, ga je natuurlijk voor het beste resultaat. Dit bereik je met een kuur. Hierdoor wordt de kwaliteit van je huidstructuur intensief verbetert.

Hoe lang de kuur precies duurt hangt af van de kwaliteit van je huid. Over het algemeen zijn er zes tot twaalf behandelingen nodig voor het beste resultaat. De eerste drie behandelingen bestaan uit bindweefselmassages die één keer per week worden uitgevoerd. Daarna heeft je huid een rustperiode van drie weken, waarna we weer verder gaan. Het bindweefsel wordt soepeler en je zult zien dat de huidstructuur zichtbaar verbetert

Bindweefselmassages bij Oossu

Wil je weten of een bindweefselmassage iets voor jou is? In onze schoonheidssalon is het een vast onderdeel van meerdere behandelingen. Kom eens langs bij Oossu of reserveer online een tijd die jou het beste uitkomt. In combinatie met een ontspanningsbehandeling verbeter je de kwaliteit van je huidstructuur én kom je helemaal tot rust.