Harsen: helemaal klaar voor de zomer(vakantie)

Het is zomer! Misschien lijkt het daar nog niet op in Nederland, maar het is toch echt waar! En daarmee is het tijd om je wintervacht van je af te schudden en je benen, armen, rug (mannen) en oksels weer te laten zien. Je zomeroutfit en je mooie bruine kleurtje wil je natuurlijk niet laten ontsieren door ongewenste haren of stoppels.

De oplossing: plan een harsbehandeling in.

Voordelen van harsen

Harsen is een tijdelijke ontharingsmethode. Je haargroei zal er niet volledig door verdwijnen. Wel biedt harsen veel voordelen ten opzichte van andere methoden als scheren en ontharingscrèmes:

1.     Haren blijven langer weg

Tijdens een harsbehandeling worden je haren met wortel en al verwijderd. Dit zorgt ervoor dat haren minder snel terugkomen. Na een harsbehandeling bij Oossu blijven je haren vier tot zes weken weg.

Laat je je haren voor de eerste keer harsen, dan zie je sneller weer haargroei. Je haren zitten namelijk in verschillende groeifasen. Als je de langere haren laat harsen groeien er alweer kleine haartjes onder de huid. Je kunt daarom het best twee keer in een korte tijd een behandeling inplannen om deze nieuwe haartjes ook te laten verwijderen. Na die twee behandelingen gaan je haren gelijkmatiger groeien en kun je om de vier tot zes weken harsen.

2.     Minder haargroei

Harsen heeft in principe geen invloed op de haargroei. In de praktijk blijkt vaak wel dat als je regelmatig harst, sommige haarzakjes lui worden en minder of geen haren meer ‘produceren’. Daarnaast komen haren na een harsbehandeling terug met een dunnere haarpunt. Hierdoor lijkt de haargroei optisch minder. Na scheren of ontharen met een crème groeien de haren bot en stomp aan, waardoor je stoppels krijgt.

Vóór de harsbehandeling

Om een harsbehandeling zo succesvol mogelijk te laten zijn raden wij je aan om:

  • een dag van tevoren je huid voorzichtig te scrubben. Dit verwijdert alle dode huidcellen en zorgt ervoor dat de haren losser en meer rechtop in de huid gaan zitten.
  • je haren te laten groeien tot minimaal een halve centimeter lang, zodat de hars er goed grip op kan krijgen.
  • geen bodylotion of olie te gebruiken op de te behandelen huid.
  • geen strakke panty of broek te dragen. Die drukken je haren plat waardoor ze minder goed te harsen zijn.

Na de harsbehandeling

Na het harsen is je huid extra gevoelig. Het is belangrijk om hier zeker de eerste 24 uur na de behandeling rekening mee te houden. Vermijd zoveel mogelijk de zon en ga niet onder een zonnebank. Met een bezoekje aan een sauna of het nemen van een heet bad kun je ook beter minimaal een dag wachten.

Gebruik de eerste 24 uur geen producten met parfum, alcohol of Alpha Hydroxy Zuren. Wij raden onze klanten aan om de huid in te smeren met Aloë Vera. Dit werkt verzachtend en verkoelend. Gebruik na een harsbehandeling van je oksels minimaal een dag geen deodorant.

Voorkom het ingroeien van haren. Draag geen strakke kleding vlak na de harsbehandeling en scrub regelmatig voorzichtig je huid. Je kunt drie dagen na het harsen beginnen met scrubben.

Harsbehandelingen Oossu

Je kunt uiteraard zelf je lichaamshaar harsen. Er zijn diverse producten te koop. Wil je er zeker van zijn dat het snel, volledig en op de juiste manier gebeurt? Wij helpen je graag met een harsbehandeling in Rotterdam!

Bij Oossu kun je terecht voor:

  • Harsen van je rug
  • Harsen van benen en armen
  • Harsen van oksels
  • Voor het ontharen van het gezicht gebruiken we een andere techniek: threading

 

 

Wij wensen je een hele fijne zomervakantie. Nog één tip: zon verstandig en bescherm je huid!