Make-up tips: Wimpers en wenkbrauwen verven

Hoe doen sommige mensen dat toch? Uit bed rollen en eruit zien alsof ze net bij een visagist zijn geweest?

De kans is groot dat die mensen hun wimpers en wenkbrauwen verven of laten verven. Ontdek hoe ook jij altijd een verzorgde uitstraling, sprekende ogen en een wakkere open blik kan hebben. Zelfs na die te leuke borrel, tijdens een saunadag of een duik in het zwembad.

Wimpers en wenkbrauwen verven: waarom?

Je hebt erg lichte wimpers en als je je zonder make-up buiten waagt, krijg je regelmatig de vraag of je moe bent. Het verven van je wimpers is dé manier om van die vraag af te komen.

Je hebt je haar geverfd en nu past de kleur van je wenkbrauwen hier niet meer bij. De schoonheidsspecialiste kan de wenkbrauwverf precies afstemmen op jouw nieuwe haarkleur.

Je wenkbrauwen zijn grijs, maar je haar nog niet.

Je hebt weinig tijd of zin om je iedere dag op te maken. Of je draagt een bril en oogmake-up opdoen is erg lastig. Met geverfde wenkbrauwen en wimpers zie je er altijd uit, alsof je een lichte, natuurlijke make-up op hebt.

Je hebt gevoelige ogen en kunt niet iedere dag mascara op hebben.

Wimpers verven: de mythe

Het verven van je wimpers maakt ze niet langer of voller. Je geeft ze alleen een kleur. Heb je lichte wimpers? Dan lijken ze na het verven wel langer en voller, omdat je nu elk haartje duidelijk en helemaal ziet.

Zelf wimpers en wenkbrauwen verven: onze tips

1. Gebruik speciale wimper- en wenkbrauwverf

Het lijkt handig, maar verf je wenkbrauwen (en ook je wimpers) niet met haarverf. De huid rond je ogen en je ogen zelf zijn erg gevoelig en haarverf is te agressief. Ook moet haarverf langer inwerken dan speciale wenkbrauwverf, waardoor je huid te lang met de verf in aanraking komt. Dit zorgt voor irritatie en in sommige gevallen zelfs uitslag en haaruitval.

Wimperverf is verkrijgbaar in zwart, bruin, blauw, groen en grijs. De kleuren zijn onderling te mengen om de voor jou beste kleur te krijgen. De verf blijft ongeveer vier tot zes weken zitten, dit geldt ook voor wenkbrauwverf.

 2. Kies de juiste kleur
Voor een natuurlijk effect, kies je een kleur die het dichts bij je haarkleur komt. Twijfel je tussen twee kleuren, kies dan altijd voor de lichtste tint. Kies alleen voor zwart als je diepzwart haar hebt. In alle andere gevallen kun je beter voor donkerbruin gaan.

3. Voorkom vlekken in je gezicht
Bescherm de huid rondom je wenkbrauwen met vaseline.

4. Wenkbrauwen verven en epileren
Na het verven van je wenkbrauwen kun je prima ze prima epileren. Is het nog niet echt nodig, wacht dan een of twee dagen om je huid goed te laten herstellen. Epileer je wenkbrauwen nooit vóór het verven! Van epileren krijg je kleine wondjes en als je daar verf op krijgt…
 

Schoonheidsspecialiste Rotterdam: wimpers en wenkbrauwen laten verven

Heb je twijfels om je wenkbrauwen zelf te verven? Kom dan langs en laat het door onze schoonheidsspecialiste doen. Zij weet precies welke kleur bij je past.