Huidanalyse: de weg naar een stralende, gezonde huid

Wil je een mooie en gezonde uitstraling? Dan is het belangrijk om je huid te leren kennen. Permanente huidverbetering start dan ook met een grondige huidanalyse.

Op basis van deze analyse kan een schoonheidsspecialiste een passende gezichtsbehandeling bepalen en je adviseren over verzorgingsproducten, leefstijl en voeding.

Huidanalyse, wat houdt het in?

Een grondige huidanalyse bestaat vaak uit twee onderdelen: een vragenlijst (anamnese) over je leefstijl en gezondheid en het analyseren van de gezichtshuid.

Met de vragen richt de schoonheidsspecialiste zich op de achterliggende oorzaken van eventuele huidproblemen. Ze kijkt naar het ontstaan, de ontwikkeling en eventuele bijkomende klachten.

Bij de fysieke huidanalyse kijkt de huidspecialist naar huidspanning, huidverkleuringen, temperatuur, eventuele gevoelige reacties en de conditie van je huid. Dit gebeurt met aanrakingen en het grondig bekijken van de huid, eventueel met specialistische apparatuur.

Huidtypen en huidcondities

Je huidtype is grotendeels genetisch bepaald en is niet zelf te wijzigen. Wel kun je bepaalde symptomen aanpakken en je huid in balans brengen. Door de jaren heen kan je huidtype veranderen onder invloed van hormonen, leeftijd en ziekte.

We onderscheiden vier basis huidtypen: de normale huid, de vette huid, de droge huid en de gecombineerde huid. Schoonheidsinstituut Cenzaa voegt hier de gevoelige huid aan toe.

De huidconditie kan sterk variëren door interne en externe factoren als weersomstandigheden, emoties, huidverzorging en voeding.

Bij huidcondities kun je denken aan een vochtarme huid, een gestreste huid, onzuiverheden en een verouderde huid (door leeftijd, roken of veelvuldige blootstelling aan de zon).

Je huid is dus eigenlijk altijd in beweging en verandert voortdurend. Het is belangrijk om regelmatig een huidanalyse te laten doen, zodat je weet welke huidverzorgingsproducten het meest geschikt zijn voor jouw huid op dat moment.

Relatie tussen je gezichtshuid en je gezondheid

Zoals je hebt gelezen gaat een grondige huidanalyse verder dan alleen het bekijken van je gezichtshuid. Een huidspecialist neemt ook je leefstijl en gezondheid mee in haar behandelingen en adviezen. Huidverbetering werkt namelijk zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen.

Je gezichtshuid is onder te verdelen in zones die in verbinding staan met je organen. Je kunt je gezicht zien als een projectiescherm; iedere verstoring van een van de organen weerspiegelt zich op je gezichtshuid. Andersom kan iedere prikkel van een gebied van de huid naar het orgaan worden geleid.

Huidanalyse bij Oossu

Wil je weten hoe jouw huid er stralend en gezond uit kan zien? Kom dan langs voor een uitgebreide huidanalyse en productadvies in onze schoonheidssalon in Rotterdam. Na de analyse krijg je een gezichtsbehandeling en adviezen over wat jouw huid nodig heeft.

Je kunt online een afspraak maken.