Tips voor gladde voeten, klaar voor de zomer

Haal je slippers, sandalen en peeptoes maar van zolder. De zon schijnt en je voeten mogen weer gezien worden. Maar één blik op je trouwe onderdanen met kloofjes, eelt, droge schilfers en net iets te lange nagels en je weet: deze mogen helemaal nog niet gezien worden.

Vind jij het leven ook leuker op slippers? Maak dan je voeten glad en zacht met onze tips.

Voetverzorging is belangrijk

Je voeten hebben het vaak zwaar te verduren. Ze zijn bijna de hele dag ingepakt in sokken en schoenen en dragen je totale lichaamsgewicht.

Tijdens het lopen komt er veel druk op je voeten te staan. Vooral je tenen, hielen en de bal van je voet zijn drukpunten. Door de druk en wrijving ontstaat een eeltlaag. Dit is niet alleen niet mooi, het kan ook nog zorgen voor vervelende kwaaltjes als likdoorns.

Naast eeltvorming hebben voeten vaak last van droogte omdat ze geen talgklieren hebben die de huid hydrateren. Ze zijn dus afhankelijk van hoe jij ze verzorgt. Snel aan de slag dus!

1. Eelt verwijderen

Je kunt het best eelt verwijderen als je voeten droog zijn. Een mooi werkje om je doe-het-zelf pedicure mee te starten. Eelt kun je eenvoudig wegschrapen. Maar voordat je een stuk grof schuurpapier uit je gereedschapskist trekt: ben voorzichtig! Haal niet alles weg, je voeten hebben namelijk wel een beschermlaagje nodig.

Heb je niks in huis om je eelt te verwijderen, dan is schuurpapier wel een optie. Kies voor de fijnste variant. Nog beter is het om een puimsteen, eeltvijl of eeltrasp te kopen. Als je veel eelt hebt, kies dan een grove variant. Als je weinig eelt hebt, dan is een product met een fijne structuur beter. Vind je het allemaal te lang duren met een puimsteen of eeltvijl? Er zijn tegenwoordig ook elektrische voetvijlen, waarmee het een stuk sneller gaat.

2. Zachte voeten

Zijn je voeten heerlijk glad na het verwijderen van het eelt? Ga dan een stapje verder om je droge onderdanen verder te verzorgen.

Een warm voetenbadje hydrateert je voeten en maakt ze zacht. Met een etherische olie versterk je dit effect. Arganolie is erg goed tegen een droge huid, jojoba-olie werkt verzorgend. Als je tussendoor je voeten zachtjes scrubt met een speciale voetscrub, verwijder je dode huidcellen. De huid van je voeten gaat er van glanzen én de hydraterende en verzorgende olie trekt beter in de huid.

3. Nagelverzorging

Nu je voeten glad én zacht aanvoelen, zijn je teennagels aan de beurt. Knip ze recht af en vijl vervolgens de hoekjes rond om ingroeien te voorkomen. Masseer nagelriemolie op je nagelriemen en laat dit even intrekken. Met een bokkenpootje kun je ze zacht terugduwen.

4. Voetenmassage

Wil je je voeten echt verwennen? Geef ze dan een heerlijke massage. Je voeten zitten aan het uiteinde van je lichaam en de bloedtoevoer is niet altijd optimaal. Met een massage stimuleer je de bloedcirculatie. En het werkt gewoon erg ontspannend. In ons blog over voetmassage en voetreflexologie ontdek je wat een voetmassage voor je gezondheid doet.

5. Verzorgingsproducten voor voeten

Ben je uitgebadderd en gemasseerd? Smeer dan je voeten lekker dik in met olie, vaseline of een vette voetencrème. Met katoenensokjes zorg je ervoor dat het verzorgingsproduct de hele nacht kan intrekken.

Voetbehandeling door een schoonheidsspecialiste

Vind je dit allemaal te veel gedoe en laat je jezelf liever verwennen? Maak dan een afspraak met onze schoonheidsspecialiste voor een van onze voetbehandelingen. De schoonheidsspecialiste zorgt ervoor dat je voeten weer gezien mogen worden.

Op naar een heerlijke, zonnige zomer!