Voetverzorging: waarom nu belangrijk?

Nu het kouder is en je voeten de hele dag opgesloten zitten in warme schoenen en laarzen is het belangrijk ze regelmatig te vertroetelen met een goede voetverzorging. Verminderde luchtvochtigheid en de kou maken je huid droog en gevoelig. Je verzorgt waarschijnlijk je gezichtshuid extra goed, smeert je vaker in met bodylotion en neemt je handcrème weer mee in de handtas. Je voeten die blijven vaak een beetje achter, terwijl deze trouwe onderdanen jou de hele dag van hot naar her slepen met je volledige gewicht op hun ‘schouders’.

Juist nu is het tijd voor een beetje liefde voor jouw voeten.

Voorkom voetkwalen met goede voetverzorging.

Vind jij ook alleen in de zomer jouw voeten belangrijk, omdat eelt en ruwe hielen niet passen bij je hippe, nieuwe slippers? Dan sta je niet alleen. Vlak voor de zomer zien we altijd een enorme stijging in het aantal boekingen voor voetbehandelingen. Vind jij het niet alleen belangrijk dat je voeten gezien mogen worden, maar ook dat ze gezond zijn en ze je dagelijks kunnen bijbenen, zorg dan het hele jaar door voor een goede voetverzorging Je kunt dan flink wat voetenellende voorkomen.

 Veelvoorkomende voetproblemen door slechte voetverzorging

  • Likdoorns en eelt worden veroorzaakt door een opeenhoping van dode huid op gebieden waar sprake is van druk en wrijving. Laat je voeten regelmatig masseren en dode huid en overtollig eelt verwijderen.
  • Hielkloven krijg je als je huid erg droog is en dit gebeurt snel bij je voeten. De huid op je voeten heeft namelijk minder talgklieren, waardoor deze snel uitdroogt. Tel daarbij op de verminderde luchtvochtigheid, verwarming in huis en de kou buiten en je weet dat hielkloven hun feestje vooral in de winter willen vieren. Smeer je voeten regelmatig in met een vettende en hydraterende voetcrème en als je voetenbadje neemt, voeg hier dan een huidolie aan toe.
  • Ingegroeide teennagels zijn vaak het gevolg van te strakke schoenen en het verkeerd knippen van je teennagels. Knip je teennagels altijd recht af, niet rond en vijl scherpe hoeken met een nagelvijl.

Heb je nu last van één of meer voetkwalen? Ga dan naar een pedicure. Wil je voetkwalen voorkomen. Zorg dan dat je zelf je voeten goed verzorgd met deze tips voor voetverzorging of bezoek onze schoonheidssalon in Rotterdam voor een fijne voetbehandeling.

Voetverzorging: voetenbehandeling geeft ultieme rust en ontspanning

Verzorg je je voeten goed of ga je regelmatig langs een schoonheidsspecialiste voor een voetbehandeling, dan kun je veel voetkwalen voorkomen. Maar dat is het niet alleen. Een schoonheidsbehandeling voor je voeten gaat verder. Het voetenbad, de voetenmassage, de zachte oliën en crèmes bieden zoveel ontspanning, dat een korte behandeling je het gevoel geeft een dag in een spa te zijn geweest. 

Voetverzorging Rotterdam

Wil jij je voeten eens goed laten verwennen? Maak dan online een afspraak bij onze beautysalon of bel. Je voeten zullen je dankbaar zijn.