Gezichtsbehandeling voor een donkere huid

Een donkere huid is anders dan een blanke huid en vraagt daarom om een andere benadering en behandeling. Dat begint met een goede huidanalyse.

Verschillen tussen een donkere en lichte huid

De verschillen tussen een donkere en blanke huid zijn enorm. Een donkere huid heeft vaker last van puistjes, ingegroeide haartjes (door de sterke krul) of pigmentproblemen zoals: pigmentafwijkingen of pigmentvlekken door een verstoring in de productie van melanine. Hoe meer melanine de huid bevat, hoe donkerder dit de huid maakt. Ook is de donkere huid vaak vetter, doordat deze meer en grotere talgklieren bevat. Daarnaast is de huid minder elastisch, gevoeliger voor littekenvorming en heeft het meer oppervlakkige bloedvaten.

Zo verzorg je een donkere huid

Deze grote verschillen tussen blank en donker maken het noodzakelijk om te kiezen voor huidverzorgingsproducten die aansluiten bij de kenmerken van de huid. Doordat een donkere huid een dikkere hoornlaag heeft, kan deze ruw aanvoelen. Om dit te voorkomen en de bloedcirculatie te stimuleren, is een regelmatige peeling (scrub) gewenst. Dit vermindert de kans op rimpels aanzienlijk en het maakt de huid stralend, schoon en zacht.

Een donkere huid die veel talg aanmaakt, is niet gebaat bij een vettige dagcrème. Je wilt immers niet de poriën verstoppen. Door het Nederlandse klimaat en de diverse omgevingsfactoren waaraan je gezicht dagelijks wordt blootgesteld (zoals uitlaatgassen en airconditioning), heeft het meer behoefte aan een voedende dag- of nachtcrème. Een belangrijke stof is hyaluronzuur. Dit geeft je huid direct een powerboost. Deze stof vind je bijvoorbeeld terug in de serums van BelleDerma.

Verder is het natuurlijk belangrijk om voldoende te drinken (minimaal 1,5 liter per dag), gezond te eten en voldoende te bewegen.

Bescherming tegen de zon

Een donkere huid verbrandt minder snel dan een blanke huid, maar dat betekent niet dat deze immuun is voor de rimpels en huidkanker. Gebruik daarom een zonnebrandcrème met minimaal SPF 15. Kies ook voor een dagcrème die de uv-stralen tegenhoudt.

Een mooie donkere huid bij Oossu

Heb je een donkere huid en wil je jouw gezicht in één keer een flinke oppepper geven? Kom dan naar Oossu, in Rotterdam. Wij stemmen onze gezichtsbehandelingen af op de donkere huid, waardoor we jouw huid weer laten sprankelen. Boek je gezichtsbehandeling direct online.