Je lichaam ontgiften

In het dagelijks leven worden we verleid door allerlei lekkere dingen. IJsjes, koekjes, taart, chips, snoepjes, maar ook dipsauzen of alcohol. We weten het allemaal: voor je lichaam is het niet bepaald gezond. Daarom is het goed om zo nu en dan je lichaam te ontdoen van al die afvalstoffen.

Waarom moet je lichaam ontgiften?

Doordat je lichaam alle giftige stoffen opslaat in je organen en weefsels, is het uiteindelijk niet meer in staat om al deze afvalstoffen te verwerken en af te voeren. Dit kan het functioneren van je lichaam (en geest!) belemmeren. Het is daarom belangrijk dat je zo nu en dan je lichaam ontgift.

Detoxen doe je zo

Het ontgiften van je lichaam doe je op een natuurlijke manier, maar hoe je dat doet is geheel aan jou. Er zijn namelijk veel manieren om te detoxen. Denk bijvoorbeeld aan sapjes, shakes en andere soorten drankjes. De vloeistoffen maken het gemakkelijker om de afvalstoffen af te voeren. Je kunt dit ook doen door de juiste groenten en fruit te eten, waar we later op terug komen. Maar wist je dat ook kruiden je lichaam weer clean kunnen maken?

Ontgiften met kruiden

Je kunt kruiden verwerken in gezonde gerechten, maar je kunt ze ook binnenkrijgen via kruidenthee. In kruiden zitten veel antioxidanten, die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen waarvan je ziek kunt worden. De kruiden kunnen ook helpen om je lichaam te hydrateren. De beste kruiden om te detoxen zijn:

  • Kaneel;
  • Zoethout;
  • Gember;
  • Venkel;
  • Anijs;
  • Peterselie;
  • Zwarte peper;
  • Cayennepeper;
  • Knoflook;
  • Salie;

Ontgiften met groente en fruit

Groenten en fruit zijn puur natuur en zijn daarom geschikt voor het ontgiften van je lichaam. Ze bevatten veel voedingsvezels, waardoor ze gemakkelijk afvalstoffen verwijderen uit de darmen. Dat zorgt dus voor een gezonde darmflora. Groenten en fruit bevatten ook allerlei gezonde voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen en sterke antioxidanten die bovendien het verouderingsproces vertragen. Fruit zorgt vooral voor het neutraliseren van zure afvalstoffen

Citroenen spelen een hoofdrol bij het detoxen. Ze bevatten namelijk ontzettend veel vitamine C en hebben een zeer positieve werking op je lever. Eet ook vooral donkergroene bladgroentes, zoals spinazie, rucola, boerenkool, waterkers en broccoli. Deze groenten zijn rijk aan chlorofyl en bevatten belangrijke mineralen, die goed zijn voor je organen. Chlorofyl is namelijk een goede bron van antioxidanten, zoals vitamine A, C en E. Ook stimuleert het de aanmaak van rode bloedcellen en helpt het bij het genezen van wonden. Chlorofyl remt ook de bacteriën in je lichaam en werkt ontsmettend. Kortom, help je lichaam af en toe gezond te ontgiften met gezonde voeding. Het zorgt voor extra weerstand en verkleint het risico op allerlei aandoeningen.

Kies bij groenten en fruit ook altijd voor biologische producten.

Een persoonlijk advies voor jouw huid

Wil je meer weten over de invloed van voeding op jouw huid? Kom dan langs voor een huidanalyse. Onze schoonheidsspecialiste adviseert je graag.