Gezichtsmassage, wat doet het allemaal met je?

Je stapt in een stoel die jou zachtjes omarmt, alsof je first class vliegt. De geuren van een tropisch eiland dringen je neus binnen en de stewardess, euh schoonheidsspecialiste, maakt zachtjes je gezicht schoon. Dan dommel je weg. Als je ogen langzaam opengaan, onderdruk je nog net de neiging om een heerlijke cocktail te vragen.

We horen vaak van onze klanten dat een gezichtsmassage als een mini-vakantie voelt, zo fijn!

En daar zijn we blij mee, want een gezichtsmassage is een klein wondermiddel.

Gezichtsmassage: waarom toch?

Een stralende huid, jonge uitstraling, gezonde ontspanning en er gaan zelfs geruchten dat een gezichtsmassage je socialer, vriendelijker en slimmer maakt.

Wat gebeurt er allemaal met je tijdens zo’n massage dat je dit ervoor terug krijgt?

1.     Het geluksgevoel tijdens een gezichtsmassage

De schoonheidsspecialiste hoeft nog niets speciaals te doen. Alleen een aanraking kan al voor een dosis geluksgevoel zorgen. Het wekt namelijk het hormoon oxytocine op, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon is krachtiger dan welke vorm van stress ook. Echt, oxytocine eet stress als ontbijt. Je bloeddruk daalt, je hartslag verlaagt en je maakt minder adrenaline aan. En daar is dan dat heerlijke, rustgevende geluksgevoel.

Het is een beetje zoals de tweede dag van je vakantie. De adrenaline waar je normaal je klanten mee te woord staat, de druk van deadlines en stress van je kinderen op tijd bij hun sportclub afleveren, verdwijnen en je schouders dalen weer af van je oren naar hun normale stand.

2.     Gezond door gezichtsmassage

Het hormoon oxytocine heeft naast een stressverlagend effect ook een positieve invloed op je spijsvertering, geheugen, zenuwstelsel en ademhaling. Een gezichtsmassage is dus goed voor je algehele gezondheid. Het stimuleert de lymfevaten in het gezicht en zorgt ervoor dat schadelijke gifstoffen als toxine sneller afgevoerd worden.

3.     Gezichtsmassage voor een stralende, jonge huid

Een gezichtsmassage zorgt niet alleen voor een betere afvoer van afvalstoffen, het stimuleert ook de aanvoer van voedingsstoffen. Het activeert de bloeddoorstroming en de opname van zuurstof door de huid en vermindert donkere kringen en wallen onder je ogen. Het resultaat is een jonge, gezonde uitstraling.

4.     Gezichtsmassage tegen rimpels

Gezichtsmassages die zorgen voor een liftend effect zijn steviger dan gewone ontspanningsmassages. De schoonheidsspecialist past stevigere grepen toe die een diepe werking hebben.

Gespannen spieren in je gezicht zorgen ervoor dat het bloed niet goed naar je huid kan stromen met huidverslapping en rimpels tot gevolg. Gezichtsmassages tegen rimpels ontspannen de huidspieren en activeren de bloeddoorstroming. De stevige grepen stimuleren ook de aanmaak van collageen en elastine. Het resultaat: een elastische, stevigere huid met minder rimpels.

Bindweefselmassage gezicht

Een voorbeeld van zo’n stevige massage is een bindweefselmassage.

Ben je meer van de avontuurlijke vakanties en toe aan iets stevigs? Dan is dit iets voor jou. Een bindweefselmassage is namelijk vrij intensief. De zachte wrijvingen en subtiele kneepjes maken plaats voor stevige grepen. De diepe ontspanning na afloop is het allemaal waard.

De massage werkt diep op het onderhuidsbindweefsel. De prikkel die het krijgt heeft invloed op de wisselwerking tussen de huid en de inwendige organen. Het stimuleert de doorbloeding in het bindweefsel. Dit werkt celvernieuwend en zorgt voor aanmaak van collagene- en elastinevezels.

De structuur van je huid verbetert waardoor deze strakker is, grove poriën minder zichtbaar zijn en fijne lijntjes en rimpels vervagen.

Het mooiste is wel het snelle resultaat. Heb je een feestje en wil je er stralend uitzien? Een bindweefselmassage voor je gezicht werkt beter dan de meest luxe foundation.

 

Elke dag een gezichtsmassage

Is elke dag naar een schoonheidsspecialiste gaan net iets te veel voor je? Je kan het ook zelf doen, het enige dat je nodig hebt zijn je handen en goede instructies.

Een aantal basistips voor een gezichtsmassage:

  • Was je handen
  • Reinig je gezicht
  • Werk altijd van beneden naar boven en van binnen naar buiten. Je wilt je huid niet een kant opwrijven waar je niet wilt dat het zich gaat settelen.

Een voorbeeld van een doe-het-zelf-gezichtsmassage:

Gezichtsmassages tegen rimpels

Oogmassage tegen kraaienpootjes

Nog een extra tip om de fijne rimpeltjes rond je ogen tegen te gaan. Hier heb je je handen niet eens voor nodig. Knijp je ogen stevig dicht en sper ze vervolgens zo wijd mogelijk open. Herhaal dit tien keer, zo’n twee tot drie keer per dag.

Lippenmassage tegen rimpels

Bij kinderen is het vaak een spelletje: het maken van een vismondje. Misschien dat zij daarom zo’n mooie strakke huid hebben. Als je meerdere keren per dag een vismondje maakt en dit 10 seconden vasthoudt, dan is dit als een rimpelmassage voor je mond en voorkom je hangende mondhoeken.

Gezichtsmassage bij een schoonheidsspecialiste

Jezelf een gezichtsmassage geven is natuurlijk heerlijk en gemakkelijk. Wil je echt volledig ontspannen en je niet hoeven concentreren op het uitvoeren van de massage, kom dan naar onze schoonheidssalon. Wij kunnen direct zien welke massage bij je past en kennen de juiste drukpunten en massagegrepen.

Bij Oossu krijg je bij elke gezichtsbehandeling een gezichts-, nek- en hoofdmassage. We zien je graag langskomen voor jouw eigen mini-vakantie.

Online afspraak maken