Gezicht verstevigen: 5 tips van verzorging tot gezichtsyoga

We hebben al eerder geschreven over huidveroudering en wat je hier tegen kunt doen. Vaak richten we ons dan op hoe je verdere veroudering kunt voorkomen door je huid te beschermen en te verzorgen. Nu willen we ons richten op hoe jij de huid van je gezicht kunt verstevigen van binnen en van buiten.

En denk eraan: je kunt hier al jong mee beginnen. Je hoeft niet te wachten tot je de eerste rimpels ziet.

1. Verzorgingsproducten die je gezicht verstevigen

Gezichtsverzorgingsproducten moeten aansluiten bij jouw huidtype, leeftijd en huidwensen. Laat altijd een huidanalyse doen, voor je nieuwe gezichtsproducten aanschaft. De meeste cosmeticamerken hebben verschillende lijnen die aansluiten bij leeftijdscategorieën. Kijk daar goed naar. De producten zijn namelijk afgestemd op jouw leeftijd en kunnen je huid precies de ondersteuning bieden die het nodig heeft.

Wil jij je gezichtshuid verstevigen? Kijk dan naar producten die de aanmaak van collageen bevorderen, de gezichtscontouren verstevigen en je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wil je advies over welke producten het best bij jou passen? Kom dan langs in onze beautysalon. Wij hebben een groot assortiment verzorgingsproducten van het merk Cenzaa.

De kracht van een serum

Naast je dag- en nachtcrème is het goed om een serum te gebruiken. Een serum geeft je huid een extra boost met krachtige, actieve werkstoffen die snel en diep in je huid doordringen. Een voorbeeld van een krachtig serum is de Cenzaa skin boost ampul voor intensieve versteviging.

Dit serum komt in een mini-kuur die wordt gezien als vervanging voor Botox-injecties. Het gaat huidveroudering tegen en herstelt de huidbarrière en vochtbalans.

2. Gezichtsmassage om je gezicht te verstevigen

Met alleen smeren ben je er nog niet. Er moet meer gebeuren als je de huid van je gezicht echt en langdurig wilt verstevigen. Gespannen gezichtsspieren verminderen de bloeddoorstroming naar de huid, waardoor de huid verslapt en rimpels verschijnen. Regelmatig je gezicht (laten) masseren, helpt om de doorbloeding en aan- en afvoer van voedingsstoffen en afvalstoffen te bevorderen.

Een gezichtsmassage is onderdeel van onze gezichtsbehandelingen. Je kunt je gezicht ook regelmatig zelf een massage geven. Lees onze tips voor een doe-het-zelf-gezichtsmassage.

3. Verstevig je huid met gezichtsyoga

Gezichtsyoga wordt gezien als hét alternatief voor botox en een facelift. Hoe gezichtsoefeningen je helpen je gezicht te verstevigen zie je in onderstaande video.

Gezichtsyoga werkt door in je onderste huidlaag, je middelste huidlaag en je opperhuidlaag. Het bevordert de doorbloeding en zorgt voor meer toevoer van zuurstof naar je huidcellen. Naast deze diepe werking, zorgt het er ook voor dat je spieren zich ontspannen. Niet alleen je gezichtspieren, maar ook die in je nek en schouders. Maak dagelijks een paar minuten vrij voor gezichtsyoga en je ziet je gezicht verstevigen.

4. Vitaminen om je gezicht te verstevigen

Groente, fruit en water zijn dé voedingsmiddelen voor een gezond lichaam en dus voor een gezonde huid. Wil je je huid net iets extra’s bieden om stralend en stevig te blijven? Zorg dan dat je dagelijks de onderstaande vitaminen binnenkrijgt

Vitamine B3
Deze vitamine reguleert het ontstaan van collageen en de hydratatie van de huid. Het werkt verder als een natuurlijk zonnefilter en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine B3 in gedroogd fruit, dadels, pinda’s, makreel, oesterzwammen en peulvruchten.

Vitamine B9 (Foliumzuur)
Dit is een echte anti-verouderingsvitamine. Het stimuleert de celgroei en de doorstroom van voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen. Je vindt vitamine B9 in spinazie, tarwekiemen, kool, bonen en veldsla.

L-Carnitine
Carnitine stimuleert de lichaamseigen productie van collageen en draagt zo bij aan een strakke huid. Met behulp van carnitine kunnen de huidcellen meer water opslaan. Dit zorgt voor een frisse, gezonde uitstraling en vermindering van kleine rimpels. Je vindt carnitine in vlees, garnalen en varkenslever

L-Arginine         
Arginine verbetert de doorbloeding van de huid. Dit zorgt voor celvernieuwing en een goede toevoer van voedingsstoffen naar de cellen. Arginine versterkt het bindweefsel en ondersteunt de vorming van spiercellen en collageen. Je vindt Arginine in sojabonen, walnoten, pinda’s, havermout, kip en tonijn.

Wil je meer weten over hoe voeding jouw schoonheid beïnvloedt? Lees dan ons blog ‘Eet je jong met deze 7 powerfoods’.

5. Verstevigende gezichtsbehandeling schoonheidsspecialiste

Wil je je gezicht echt laten verwennen en tips krijgen voor de juiste huidverzorgingsproducten, voeding en levensstijl om je gezicht te verstevigen? Boek dan een gezichtsbehandeling in onze beautysalon.