Welk huidtype heb ik?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen om te weten welke biologische huidverzorging bij jou voor de beste resultaten zorgt is: "Welk huidtype heb ik?". Maar welke soorten huidtype zijn er en hoe weet ik welk huidtype ik heb? Na het lezen van dit blog weet je meer over verschillende soorten huidtype en welk huidtype jij hebt. 

Waarom is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt?

Hoewel de producten waar wij mee werken geschikt zijn voor iedereen, zijn er huidverzorgingsproducten voor specifieke huidtypes. Door er achter te komen welk huidtype je hebt, kun je de juiste huidverzorgingsproducten kiezen voor jouw huid. Het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten is belangrijk voor het behoud en herstel van de natuurlijke huidbarrière. Heeft jouw huid bijvoorbeeld behoefte aan extra hydratatie, diepe reiniging of juist een beschermende laag? Biologische huidverzorging passend bij het soort huidtype zorgt voor de meest effectieve en optimale resultaten.

Hoe weet ik welk huidtype ik heb?

Verschillende symptomen bepalen het soort type huid; ofwel hoe gedraagt de huid zich? Om te weten welk huidtype je hebt kijk je naar uiterlijke kenmerken zoals stevigheid, glans, oneffenheden en grote poriën. Wat voor type huid heb ik? Hieronder de vijf soorten huidtype met de belangrijkste kenmerken waaraan je de huidtype kan herkennen:

  • Normale huid: dit type huid voelt zacht, soepel en heeft een gelijkmatige glans zonder mee-eters en/of verstoppingen. 
  • Droge huid: dit type huid heeft geen vette gebieden, kleine poriën en kan soms strak aanvoelen.
  • Vette huid: dit type huid is het tegenovergestelde van de droge huid. Deze huid heeft juist veel glanzende gebieden die vet aanvoelen.
  • Gecombineerde huid: dit type huid is het meest voorkomende huidtype. Vaak zijn de delen van de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vetter dan de rest van het gezicht. 
  • Gevoelige huid: dit type huid reageert snel op externe factoren zoals weersveranderingen en cosmetica producten. 

Het verschil tussen huidtype en huidconditie

Je huidtype is genetisch bepaald, maar je huidconditie kun je verbeteren door een gezonde leefstijl en de juiste huidverzorgingsproducten. Factoren die je huidconditie kunnen beïnvloeden zijn leeftijd, hormonen, stress, zon, voeding, ziekte en weersomstandigheden. Daarbij kunnen verschillende huidcondities voorkomen bij alle huidtype

Bijvoorbeeld: een veel voorkomende huidconditie is een vochtarme huid. Veel huidtypes hebben hier last van. Niet alleen de droge of gevoelige huid, maar ook de vette huid.

De hoogwaardige biologische ingrediënten van Flow Cosmetics zijn perfect afgestemd op verschillende huidbehoeftes. Ze hydrateren, voeden, herstellen en beschermen. Daarnaast zijn de producten vrij van synthetische middelen, dus belasten we je huid niet met onnodige troep. 

Huidtype en huidproblemen

Afhankelijk van huidtype -en conditie in combinatie met in -en externe factoren, kan je last hebben van verschillende huidproblemen. Huidproblemen worden ook wel eens ingedeeld als huidtype, zoals: puistjes en pukkels (acne), rimpels en lijntjes (anti-aging), pigmentvlekken (hyperpigmentatie), eczeem huid (atopische huid) en bultjes, puistjes, roodheid en rode wangen (rosacea).

Huid verbeteren in onze schoonheidssalon in Rotterdam

Heb je hulp nodig bij het achterhalen van jouw huidtype? Maak dan een afspraak voor een Complete gezichtsbehandeling en we adviseren je graag. 

Bij Oossu helpen we jou graag bij het verbeteren van je huid. Wil je weten welke gezichtsbehandeling het beste past bij jouw huidtype? Lees dan ook ons blog Welke gezichtsbehandeling past bij mij?.