Anti-age behandeling in Rotterdam

Natuurlijk willen we allemaal graag zo mooi mogelijk oud worden. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 doet huidveroudering zijn intrede. De eerste rimpeltjes worden zichtbaar en langzaam wordt de huid dunner en minder elastisch. Een gezonde levensstijl en voldoende aandacht aan je huidverzorging kunnen het verouderingsproces vertragen. Schoonheidssalon Oossu te Rotterdam biedt een doeltreffende anti-age behandeling voor huidverbetering en – verjonging.

Voordat we dieper ingaan op onze anti-age behandeling leggen we uit wat huidveroudering precies is, hoe het ontstaat en met welke aanvullende maatregelen je het proces kunt vertragen.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een proces waar iedereen vanaf ongeveer het 25e levensjaar mee te maken krijgt. De huid wordt geleidelijk slapper en stugger en gaat fijne lijntjes en rimpels vertonen. Daarnaast wordt de huid dunner, droger en kwetsbaarder en kunnen er onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan.   

Hoe ontstaan huidveroudering?  

Huidveroudering ontstaat doordat de opperhuid (uitwendig dekweefsel) steeds dunner wordt en de lederhuid (onderliggende bindweefsels) verandert. Het aantal bloedvaten en talgklieren vermindert en de productie van collageen (bindweefsel) en elastine neemt langzamerhand af. De vermindering van het aantal talgklieren en de verslechterde functie ervan veroorzaken een droge huid. De afname van bindweefsel en elastinevezels maakt de huid slapper, stugger en veroorzaakt rimpels en fijne lijntjes.

Intrinsieke en extrinsieke huidveroudering

Het verloop van het verouderingsproces en de snelheid is grotendeels erfelijk bepaald, maar wordt vaak versterkt door externe factoren. De natuurlijke veroudering veroorzaakt door onze genen wordt intrinsieke huidveroudering genoemd. Het bezorgt ons een dunnere en drogere huid, fijne rimpeltjes en minder vet en botmassa waardoor het gezicht wat gaat invallen. Naast de biologische inwendige factoren spelen ook uitwendige (extrinsieke) factoren een rol. Extrinsieke huidveroudering wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door overmatige blootstelling aan zonlicht (photo-aging), slechte voeding, stress, luchtvervuiling, verkeerd cosmeticagebruik en roken. Een vale, dikke, stugge huid met pigmentvlekken en diepe rimpels is het gevolg van extrinsieke huidveroudering. Deze vorm van huidveroudering treedt eerder op dan de ‘natuurlijke’ veroudering en maakt een belangrijker deel uit van het verouderingsproces.

zonnen

Huidveroudering vertragen

Wat te doen tegen rimpels? We willen er allemaal graag goed uit blijven zien als we ouder worden. Er zijn genoeg manieren om mooi oud te worden zonder drastische maatregelen te nemen bij de plastisch chirurg. Op extrinsieke factoren kunnen we namelijk zelf invloed uitoefenen en zo het huidverouderingsproces vertragen.

Gezonde levensstijl

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die roken en alcohol drinken sneller nieuwe rimpels krijgen dan vrouwen die dat niet doen. Daarnaast zou het eten van veel fruit, vette vis en groente rimpelvorming tegengaan. Dit komt omdat gezond voedsel vol zit met antioxidanten en vitamines die schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uv-straling, tegenhouden. Voldoende water drinken helpt ook om rimpels te voorkomen. Door vochttekort kan de huid namelijk uitdrogen waardoor sneller rimpels ontstaan.

Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken

90% van de huidveroudering ontstaat door (overmatige) blootstelling aan zonlicht. We kunnen rimpels tegengaan door onze huid dagelijks met een zonnebrandfactor te beschermen tegen de zon. Daarnaast is het raadzaam om tijdens de heetste uren van de dag uit de zon te blijven.

Voeding en de zon spelen een grote rol in het huidverouderingsproces, maar er zijn meer externe factoren die invloed hebben op versnelde huidveroudering. In ons blog 10 tips tegen huidveroudering vertellen we welke maatregelen je kunt treffen om het proces zo langzaam mogelijk te laten verlopen. 

huidveroudering vertragen

Anti-age behandeling bij Oossu

Gezichtsreiniging en intensieve huidverzorging zijn een must om huidveroudering tegen te gaan. Een gezichtsbehandeling is over het algemeen uitgebreider en doeltreffender dan de verzorgingsroutine die thuis wordt uitgevoerd. De schoonheidsspecialiste gebruikt professionele producten met hoge concentraties werkzame stoffen en reinigt de huid grondig. Door de intensieve reiniging worden de werkzame stoffen direct in de onderste lagen van de huid opgenomen.

Bij Oossu te Rotterdam kun je terecht voor een (non-chirurgische) anti-aging behandeling voor het gezicht. Deze gezichtsbehandeling heeft als doel het verouderingsproces te vertragen en de huid zo lang mogelijk mooi te houden. Een ervaren, professionele schoonheidsspecialiste epileert de wenkbrauwen, verwijdert onzuiverheden en gerstekorrels en zorgt voor een diepe reiniging en peeling van de huid. Daarnaast wordt de huidconditie verbeterd door middel van een bindweefselmassage. Een bindweefselmassage is een stevige massage waarbij het onderhuidse bindweefsel wordt geprikkeld. De techniek activeert celvernieuwing (collageen en elastine) en werkt dus goed tegen rimpels. Het wordt vaak omschreven als de beste anti-rimpel behandeling. De eerste tekenen van huidveroudering zijn zichtbaar rondom de ogen omdat de huid daar erg dun is. Daarom geven wij de ogen extra aandacht met een hydraterende en intensief voedende oogcrème. We eindigen de anti-age behandeling met een verzorgende dag- of nachtcrème. Al onze producten zijn op natuurlijke basis en de salon staat in het teken van ontspanning; het ruikt heerlijk en de kaarsjes branden.

gezichtsmassage

Collageenbehandeling

Voor een boost aan de huidverjonging en -conditie biedt Oossu ook een collageenbehandeling. Tijdens deze anti-age behandeling wordt de huid gevoed met werkzame stoffen en collageen, waardoor de natuurlijke balans wordt hersteld. Het effect is een stralende, frisse en jong uitziende gezichtshuid. Een effectieve collageenbehandeling die we graag toepassen is het botuline masker. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar ons blog Collageenbehandeling Botuline masker.

Anti-age behandeling boeken?

Voor een boeking kun je online een afspraak maken of contact opnemen (06-48638460) met de schoonheidssalon. We verwelkomen je graag in onze vestiging in Rotterdam!