Top 10 tips tegen huidveroudering

Zie je de eerste tekenen van huidveroudering als je ’s ochtends in de spiegel kijkt? Dit kan een rimpel zijn, een slappere huid, verkleuringen of fijne lijntjes rond je voorhoofd of lippen. Voordat je in paniek naar de duurste anti-verouderingscrème grijpt, lees dan eerst dit blog. Een paar veranderingen in je levensstijl helpen je om verdere veroudering tegen te gaan.

Deze 10 tips tegen huidveroudering zijn ook handig als je de 25 nog niet bent gepasseerd. Het is altijd beter om versnelde huidveroudering te voorkomen, dan te genezen. 

Een jonge huid heeft sterke verbindingen tussen de huidlagen. Er is een efficiënte afgifte van vocht en voedingstoffen aan de zichtbare lagen.
In de loop van de tijd worden deze verbindingen en systemen traag en minder efficiënt.
Het gevolg is een zichtbaar ouder wordende huid.

1. Zon en huidveroudering
De nummer één oorzaak (na genetische oorzaken) van rimpels is de zon en uv-straling. Volledig uit de zon blijven is niet te doen en ook niet goed voor je, want de vitamine D die je aanmaakt in de zon heb je nodig. Verstandig met de zon omgaan is prima te doen. Zorg dat je tussen 12u en 15u niet vol in de zon zit en dat je buiten die uren je huid goed beschermt met een zonnebrandcrème. Met onze 10 tips voor huidbescherming tegen de zon, kom jij de zomer goed door.

Denk eraan, je hoeft de zon niet te zien of te voelen om toch te verbranden. Ook op bewolkte dagen is het verstandig in ieder geval je gezicht in te smeren met een dagcrème met bescherming.

2.Hydratatie tegen huidveroudering
Onvoldoende hydratatie van de huid is de tweede oorzaak van rimpels. Hydrateren is dus een must, zowel van buiten als van binnen. Gebruik huidverzorgingsproducten die je huid hydrateren en drink voldoende water. Water helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren en voedt de cellen om je huid stevig en elastisch te houden.

3. Effecten van roken op je huid
Roken is slecht voor je algehele gezondheid en dus ook voor je huid. Nicotine zorgt ervoor dat de bloedvaten in de huid vernauwen, waardoor deze minder bloedlichaampjes én voedingstoffen naar je huid kunnen brengen. Dit versnelt het huidverouderingsproces en beschadigt de huidcellen. Daarnaast veroorzaken de trekkende bewegingen van je mond en het dichtknijpen van je ogen om ze te beschermen tegen rook voor rimpels.

4. Slaap en huidveroudering
Als je niet voldoende slaapt, dan maakt je lichaam te veel cortisol aan. Dit hormoon breekt je huidcellen af. Tijdens je slaap maak je juist het groeihormoon HGH (human growth hormone) aan dat helpt bij de reparatie en groei van cellen en weefsels. Zo houd je jouw huid stevig en elastisch. Een bijkomend voordeel is dat je uitgerust bent en daar ga je dan weer van stralen. Het schoonheidsslaapje is dus zeker geen fabeltje.

5. Gezichtsyoga tegen huidveroudering
De gezichtsmassage ken je vast wel, maar heb je ook weleens gehoord van gezichtsyoga? Hiermee train je jouw gezichtsspieren en stimuleer je de productie van collageen, zodat je huid strakker wordt. Met de ontspanning die het biedt, is het een echte win-win-win-situatie. En geloof ons, het maakt je ook nog eens erg vrolijk.

6. Voedingsstoffen voor een gezonde huid
Gezonde voeding is altijd belangrijk. Als je gezond bent, dan zie je dat ook aan je huid. Groenten en fruit met veel water, zoals watermeloenen en komkommers kun je niet genoeg eten. Af en toe je lichaam ontgiften, helpt je huid om afvalstoffen af te voeren én als je deze zeven voedingsstoffen tegen huidveroudering eet, dan zit je helemaal goed.

7. Stress zorgt voor huidveroudering
Net als slaaptekort, zorgt stress voor het aanmaken van hormonen als cortisol die het spierweefsel onder je huid verminderen. Dit maakt je huid dunner en meer vatbaar voor rimpels. Door stress en spanning vernauwen je bloedvaten en ga je oppervlakkiger ademen. Dit zorgt voor een verminderde toevoer van bloed en zuurstof naar je huid.

Zorg dus voor voldoende ontspanning met onze tips om snel te ontspannen en boek een heerlijke ontspanningsmassage in onze schoonheidssalon in Rotterdam

8. Huidverzorging tegen huidveroudering
Gebruik huidverzorgingsproducten die passen bij jouw huid, situatie en leeftijd. Onze schoonheidsspecialiste kan je naar aanleiding van een gesprek en een huidanalyse precies vertellen welke huidverzorgingsproducten jij moet gebruiken.

9. Effecten van water op huidveroudering
Water kan het natuurlijke beschermlaagje van de huid aantasten. De huid verliest sneller vocht en droogt uit met rimpels als gevolg. Ben je dol op een hete douche? Je huid denkt daar anders over. Heel warm water droogt de huid extra uit. De ideale temperatuur voor een bad of douche ligt rond de 37 °C (lichaamstemperatuur).

In plaats van je gezicht altijd met water te wassen, kun je andere huidreinigingsproducten. Ben je benieuwd welke huidreinigingsproducten bij jouw huid passen? Lees dan ons blog met antwoorden op veelgestelde vragen over huidreinigingsproducten

10. Schoonheidsbehandeling tegen huidveroudering
In onze beautysalon kan de schoonheidsspecialist jou niet alleen een gezichtsbehandeling voor een stevige huid geven, ze kan je ook precies vertellen wat goed is voor jou. Na een huidanalyse en een gesprek geeft ze advies over welke huidverzorgingsproducten, voeding en levensstijl goed is voor jouw huidtype.

Anti-age behandeling in Rotterdam

Kan jouw huid wel wat versteviging gebruiken? Maak dan en afspraak voor een anti-age gezichtsbehandeling bij Oossu in Rotterdam. Je kunt gemakkelijk online een afspraak inplannen of bellen met 0648638460.